ugrás a tartalomra

Évadnyitó színházunkban

2023. augusztus 22.
Évadnyitó társulati üléssel és az Óz, a csodák csodája olvasópróbával elindult a Weöres Sándor Színház 2023/2024-es évada. A Bolha a fülbe vígjáték lesz az idei első kőszínházi előadásunk, amely előtt egy rendhagyó sportfotó kiállítás nyílik a színház aulájában.
Szabó Tibor igazgató a nyári szünetet követően évadnyitó társulati ülésen köszöntötte a Weöres Sándor Színház dolgozóit. A kőszínházi évadunk 2023. szeptember 9-én indul a Bolha a fülbe vígjátékkal, amely tavaszi bemutatója óta töretlen népszerűségnek örvend. Az első előadás előtt egy rendhagyó tárlat nyílik a színház aulájában, a magyar bajnok Falco Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapatának sportfotóiból. Szeptemberben még műsorra tűzzük a Nagyapám, Frank Sinatra zenés utazást, Szabó Tibor önálló estjét. (09.22.) és budapesti vendégjátékon lesz a Jurányi Házban a Kutyabaj. (09.09. és 9.10.)
Szeptemberi műsor


A 2023-as Karneválszínházi előadás nagy siker, Fábián Péter Asszonyfarsang című darabja telt házzal fut a Megyeháza udvarán.
Hat új bemutatónk lesz az évadban, ebből három zenés előadás. Az első premier mindjárt szeptember 29-én, az Óz, a csodák csodája. A bérletkampány elindult, szeretnénk, ha ismét sokan választanák a színházba járás ezen formáját! Hisz a bérletes nézők színházunk alappillérei, és számtalan kedvezményt kínálunk számukra!

Bérletárak és bemutatók

Megújult a Nagyszínpad / Mészáros Zsolt

Az évadnyitón elhangzott, hogy a nyári szünetben pályázati forrásból megújultak a játékterek, a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán és a Márkus Emília teremben kapott új felületet az igencsak elhasználódott színpad. A színpadtechnikához kapcsolódó felújítás folytatódik, az elavult és hibásan működő légbefúvó rendszer korszerűsítése lesz a következő lépés.  Örömhír, hogy felkerültek az épület tetejére saját beruházásból és támogatói hozzájárulásból a napelemek, ezek beüzemelése folyamatban van. 

Óz, a csodák csodája - olvasópróba / Mészáros Zsolt

Az évadnyitó után rögtön olvasópróba kezdődött a Nagyszínpadon, az Óz, a csodák csodája családi musical próbafolyamata indult el. Halasi Dániel rendezi az előadást, bemutató: 2023. szeptember 29. 

L. Frank Baum—Harold Arlen—E. Y. Harburg: Óz, a csodák csodája

Óz, a csodák csodája plakát fotó: Bonyhádi Károly

-musical két részben-
Fordította: Békés Pál

Egy álmos kansasi délutánon Dorothyt és Totót a forgószél Óz, a nagy varázsló birodalmába repíti, ahol a mumpicok hősként ünneplik a gonosz Keleti Boszorkány váratlan és egészen véletlen elpusztítása miatt. Jutalmul nem a hazavezető térképet, hanem egy piros cipőt kap Dorothy, amellyel el kell jutnia Ózhoz Smaragdvárosba. Toto mellett társa lesz a Madárijesztő, aki okos szeretne lenni, a Bádogember, aki igazi szívre vágyik és az Oroszlán, aki gyávaságát bátorságra cserélné. Dorothy csak haza szeretne jutni, ahonnan annyira elvágyódott. A kívánságoknak azonban ára van: Óz a gonosz Nyugati boszorkány seprűjét kéri cserébe. Hogyan kerekedik felül a bátorság a félelmen, az ész a zsarnokságon és a szeretet a sötétségen?
Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal... A szivárvány nincs mindig olyan messze és néha egy mozdulat is elég a hazajutáshoz, ha tudjuk, kikhez megyünk vissza.

Rendező: Halasi Dániel

Szereplők: Mari Dorottya Domokos Zsolt Balogh János Antal D. Csaba Orosz Róbert Szerémi Zoltán Németh Judit Nagy Cili Gyulai-Zékány István Sipos László Márk Hajdu Péter István Bedőcs Fruzsina, Bertalan Maja, Binó Luca, Csorba Bence, Garas Szimonetta, Petőházi Bálint, Simon Ábel, Szabó Blanka, Teket Dóra, Toldi Viktória, Varga Tamás Bencsics Katalin, Biczó Karina, Bolbos Laura, Horváth Nóra, Katavics Enikő, Kiss Kíra, Kővári Dorottya, Nagy Laura, Szalai Kamilla (az ELTE SEK Zenepedagógiai Tanszék hallgatói), Balogh János, Antal D. Csaba, Domokos Zsolt, Hajdu Péter István, Sipos László Márk

Bemutató: 2023. szeptember 29., péntek, Színházterem
A KÉPEK FELHASZNÁLÁSA ENGEDÉLYHEZ KÖTÖTT! Az előadás a Tams-Witmark LLC. nevében a Concord Theatricals Ltd. (www.concordtheatricals.co.uk) engedélyével kerül bemutatásra. 
AZ ELŐADÁSRÓL VIDEÓ- VAGY HANGFELVÉTELT KÉSZÍTENI, AZ ELŐADÁST BÁRMILYEN MÓDON KÖZVETÍTENI (STREAMINGELNI) SZIGORÚAN TILOS ÉS A SZERZŐI JOGI TÖRVÉNY MEGSÉRTÉSE!