ugrás a tartalomra

Énis, teis - elkezdődtek a próbák

2023. augusztus 29.
Ősbemutató helyszíne lesz október 13-án a Weöres Sándor Színház! Légrádi Gergely Énis, teis című drámáját Göttinger Pál rendezi.
A szerző Légrádi Gergely is itt volt az első próbán. Göttinger Pál rendezi az Énis, teis előadást, amelyben olyan történet tárul elénk, amelyet egyesek abúzusnak élnek meg, míg mások feledésre ítélt, szerencsétlen alkalomként gondolnak rá. Bemutató október 13-án a Márkus Emília teremben.

Légrádi Gergely: Énis, teis

Énis, teis

-színmű-

Emlék és titok: egymás fénytörései. Csakhogy míg az előbbi, a rejtőzködő és szégyenlős emlék számol saját sérülékenységével, illékonyságával és határaival, addig az utóbbi – dacolva mindezzel – eltökélt, felfelé tör és kész bármire, hogy fény derüljön rá, hiszen titok, ilyen a természete.

Légrádi Gergely Énis, teis című darabja mélylélektani szondaként mesél el egy rég elfeledett, de most felszínre bukkanó esetet, amibe van, aki óhatatlanul keveredik bele, van, aki szenzációként csap le rá, és vannak, akik kéretlenül segítenek, hogy aztán a történet hősévé váljanak, sőt kulcsává. Egy olyan történet tárul elénk, amelyet egyesek abúzusnak élnek meg, míg mások feledésre ítélt, szerencsétlen alkalomként gondolnak rá. 

De hol marad mindebből az áldozat, a bántalmazott nő, aki amint letenné a fájdalmát, mások feltépik a sebeit? Képes-e megvédeni magát, képes-e lépni? És miképpen reagál a bántalmazó és az ő családja, környezete? Hiszen a dolog kulcsánál mégiscsak fontosabb a dolog nyitja.


Rendező: Göttinger Pál

Szereplők: Horváth Ákos Bálint Éva Csonka Szilvia Némedi Árpád Kelemen Zoltán Nagy-Bakonyi Boglárka Szabó Tibor Szabó Róbert Endre

Bemutató: 2023. október 13., péntek, Márkus Emília terem
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.