ugrás a tartalomra

A sárga úton haladj, az odavisz ahova mész!

2023. szeptember 17.
Több százan jöttek el a Weöres Sándor Színház Évadnyitó: légy ott! programjára. Szombaton délelőtt megtelt a nagyterem az Óz, a csodák csodája nyílt próbájára, és sokan járták be az épület zegzugait színházi kincseket keresve.
" A sárga úton haladj,
az odavisz, ahova mész,
Ha sárga, fényes köveken lépsz,
az igazi helyre érsz..."

A fenti sorokat együtt énekelte kicsi és nagy, közönség és színészek szombaton délelőtt az Óz, a csodák csodája nyílt próbáján. Hojsza Henrietta, az előadás koreográfusa vezette a próbát, egy ikonikus jelenet kidolgozását mutatta be a színháztermet megtöltő közönségnek, amikor is a vándorok: Dorothy (Mari Dorottya), a Madárijesztő (Domokos Zsolt), a Bádogember (Balogh János), a Gyáva Oroszlán (Antal D. Csaba) épp megérkeznek Smaragdvárosba. 


 Feltűnt a színen Totó (Gyulai Zékány-István), a Nyugati boszorkány (Nagy Cili) és Glinda (Németh Judit) is, valamint a diákstúdiósaink csapata. Az előadás zenei vezetője, Falusi Anikó tanította be a musical sokszor visszatérő ikonikus dalát, amely dallamtapadással hazakísérte a közönséget! 
A rendezvényt Szabó Tibor, színházigazgató köszöntőjét követően  Putz Attila, Szombathely Kulturális és Sport bizottságának elnöke nyitotta meg. 

A nyílt próbát követően a  sárga kincsek nyomába indultak a nézők: a színház zegzugait mutatták be színészeink és társulatunk tagjai az érdeklődőknek. A teraszon nagy sikert aratott az óriásbuborék készítés, az aulában a lufihajtogatás,  kézműveskedés. Aki helyesen kitöltötte az Óz kvízt, ajándékot kapott. 


A Stúdiószínpadon Göttinger Pál vezetésével beszélgetés indult az Énis, teis készülő előadásunkról. Mely mély és aktuális témákat boncolgatott. (részletes beszámoló nemsokára.)

Színházunk a rendezvény ideje alatt 20 % kedvezménnyel kínálta a jegyeket, a bérletvásárlók ajándékot kaptak. Sokan éltek az akcióval! 

Köszönjük, hogy ilyen szép számmal eljöttek!  Mert kell egy kis együttlét!

Találkozzunk előadásainkon!