ugrás a tartalomra

Beindult a Tesztoszteron

2024. március 19.
A Tesztoszteron Andrej Saramonowicz, az egyik legismertebb lengyel drámaíró vígjátéka valódi jutalomjáték a benne szereplő nyolc férfiszínésznek. Szikszai Rémusz állítja színpadra, aki először rendez a Weöres Sándor Színházban. Bemutató 2024. május 03-án.

Szabó Tibor igazgató és Szikszai Rémusz színész, rendező egykoron egy színjátszótársulatba jártak Nagykárolyban és innen indult el művészi pályája mindkettőjüknek. Így a közös múlt felidézésével kezdődött a Tesztoszteron olvasópróbája a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán.  

Szikszai Rémusz, -aki első alkalommal rendez Szombathelyen- kiemelte, hogy ezt az előadást Debrecenben korábban már megrendezte és most először azért újrázik, mert annyira színészfüggő a történet, hogy minden a bele tett energián múlik.  -Ez egy férfiakról szóló paródia tulajdonképpen, és ha jól csináljuk, arról szól, hogy semmi sincs nő nélkül. -emelte ki a rendező. 

Az eredeti Andrej Saramonowicz darabban 7 férfi szereplő van,  de Szikszai Rémusz rendezői változatában szerepel még egy török férfi szakács és egy nő, egy énekesnő is. Ez utóbbi karaktert meghívott vendégként Korponay Zsófi játssza el.

A vígjáték bemutatója 2024. május 03-án lesz a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán.


Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron

Tesztoszteron plakát fotó: Bonyhádi Károly

-szabadszájú komédia-
Fordította: Pászt Patrícia

Nyolc férfi egy olyan esküvő fogadásán, amelyben a várt igen helyett egy nem hangzott el. Nyolc férfi egy olyan helyzetben, amelyben a nők még csak jelen sincsenek, mégis róluk beszélnek végig. Nyolc férfi és temérdek alkohol, amely feloldja a felszín alatt munkálkodó félelmeket és vágyakat, amelytől megerednek a nyelvek és elindul a különös, éjszakába nyúló mulatság, ahol mindenki vall és mindenki vallat. Andrej Saramonowicz az egyik legismertebb lengyel drámaíró, darabjait világszerte játsszák. A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is működő családi mintáinkról. Releváns és még mindig aktuális kérdések nemi szerepekről és azok változásairól, a nőkről, akiket mindannyian másképp és mégis ugyanúgy látunk, akik nélkül a férfiak se lennének azok, akik – és ehhez a hormonoknak semmi köze. 

Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk! 


Rendező: Szikszai Rémusz

Szereplők: Domokos Zsolt Horváth Ákos Balogh János Gyulai-Zékány István Antal D. Csaba Sipos László Márk Némedi Árpád Szabó Tibor Korponay Zsófi m.v.

Bemutató: 2024. május 3., péntek, Színházterem
„Az előadás Andrzej Saramonowicz engedélyével, a Stowarzyszenie Autorów ZAiKS (Varsó, Lengyelország www.zaiks.org.pl) és a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével jött létre.”  

Köszönet a Falco Zrt.-nek az előadás díszletéhez nyújtott támogatásért.