ugrás a tartalomra

Költészetnapi kedvezmény

2024. április 5.
Április 11-én, a költészet napján féláron tekinthető meg Kivilágos kivirradtig előadásunk.
Kedves Közönségünk!

Költészetnapi akciót hirdet a Weöres Sándor Színház. 2024. április 11-én 19.00 órakor kezdődő Kivilágos kivirradtig című előadásunk féláron tekinthető meg. 

A Kritikusok Céhe által a 2023-as évad legjobb kőszínházi előadásának választott darabra akár online, akár személyesen jegyirodánkban is megválthatók a kedvezményes jegyek! Az  akció 2024.  április 5. 9 órától  április 11. 19 óráig tart.
A jegy ára 4.000 Ft helyett  2.000 Ft, de egyéb kedvezménnyel
(diák, nyugdíjas, Szent Márton-kártya) nem vonható össze!

Szeretettel várjuk kedves nézőinket! 

Online jegyvásárlás


Tóth Réka Ágnes: Kivilágos kivirradtig

Kivilágos kivirradtig - plakát fotó: Bonyhádi Károly

-színmű-

A Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat koprodukciója.

Móricz Zsigmond 1898-ben játszódó regényének nem egy személy a főhőse, hanem egy társadalmi osztály: a vidéki dzsentri. Szereplői a magyar jómód komondorában bolhaként ugrálnak és pattintják le azt, akivel nem akarnak közösködni. Az örökös anekdoták és népdalok mellett a változás és a változtatás kérdése lebeg az alföldi ház feszült szobáiban, ahol István nap van minden hétvégén és a mulatság akkor is kivilágos kivirradtig tart, ha közben teli kristálypohárként törnek össze az álmok. Meddig tartható fent a látszólagos rend, ha a régi rendszerek kerekei elakadtak a sárban? Horváth Csaba rendezésében Móricz szövegeinek zeneisége és történetének örökérvényűsége erősödik fel a fizikai színház eszközeivel.

Rendező: Horváth Csaba

Szereplők: Szerémi Zoltán Bálint Éva Mari Dorottya Nagy-Bakonyi Boglárka Hajdu Péter István Sipos László Márk Fehér László (Forte) Gyulai-Zékány István Csonka Szilvia Némedi Árpád Balogh János Widder Kristóf Nagy Cili Antal D. Csaba Herman Flóra Horkay Barnabás / Forte Keller Dániel Keller-Dénes Emőke Szabó Tibor Németh Judit Némedi Árpád, Keller-Dénes Emőke, Keller Dániel

Bemutató: 2023. március 3., péntek, Nemzeti Színház

Színikritikusok Díj 2023.

  • A legjobb kőszínházi előadás
  • A legjobb rendezés: Horváth Csaba
  • A legjobb férfi epizódszereplő: Gyulai-Zékány István