ugrás a tartalomra

Elindult kőszínházi évadunk

2024. augusztus 28.
Évadnyitón találkozott újra a Weöres Sándor Színház Társulata. Szabó Tibor igazgató köszöntőjével elindult a 2024/2025-ös színházi évadunk.
-Legyen ez az együttműködés éve! – kezdte köszöntőjét Szabó Tibor igazgató augusztus utolsó keddjén a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán. -Arra kérlek Benneteket, tiszteljétek a másikat, a másik munkáját! Az együttműködés nélkülözhetetlen! Nem egyszerű a színház helyzete, bizonytalan a jövő, ezért amire van hatásunk, abba tegyük az energiát! 
Bebizonyítottuk, hogy legyenek bármilyenek is a körülmények, képesek vagyunk minőségi munkát, jó előadásokat létrehozni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az előző évad nézőszáma és az a szakmai elismerés, hogy zsinórban második évben került be előadásunk a színikritikusok által megszavazott három legjobb kőszínházi előadás közé. (Tavaly a Kivilágos kivirradtig, idén a Gyévuska.) 
   
A fösvény - olvasópróba / Mészáros Zsolt


-Örömmel üdvözöljük Kuttner Bálint színművészt társulatunkban, valamint szeretettel köszöntjük már mint házaspár, Nagy-Bakonyi Boglárkát és Hajdu Péter Istvánt, akik nyáron keltek egybe. Bővült a gondokság Magyarné Némethy Mónikával. -zárta köszöntő szavait Szabó Tibor. 

A direktor köszönetet mondott mindazoknak, akik a nyári produkcióban is dolgoztak, a Karneválszínház stábjának és a háttérdolgozóknak. 
Ami az újdonságokat illeti: megújult a Márkus Emília terem nézőtere, a régi, szerkezetileg stabil székek új kárpitot kaptak és 100 új szék is bekerült a nézőtérre. Jelenleg is tart a vendégszobák kialakítása az étterem hátsó részén, előreláthatólag idén októberre fejeződik be az építkezés. 

Az évadnyitó után rögtön kezdetét vette  Fösvény próbafolyamata Telihay Péter rendezésében. (bemutató 2024.10.04.)

A Weöres Sándor Színházban szeptember 13-án lesz az évad első előadása.

Szeptemberi műsor: 
Mikve 2024.09.13. péntek, 19.00 
Óz, a csodák csodája 2024.09.17. kedd, 15.00
Tesztoszteron 2024.09. 21. szombat, 19.00
Nagyapám, Frank Sinatra 2024.09.24. kedd, 19.00 

Kedves Nézőink! Bérletesnek lenni a legjobb a Weöres Sándor Színházban. Nemcsak anyagilag éri meg sokkal jobban, de számtalan előnnyel is jár!  Bérletinformációk!