ugrás a tartalomra

Alföldi Róbert ismét Szombathelyen rendez

2024. október 22.

Elkezdődtek az Augusztus Oklahomában próbái, 2024. december 13-án lesz a bemutató. 

 

2018-ben rendezett utoljára színházunkban Alföldi Róbert, akkor a Salemi boszorkányok előadást vitte színre. Eltelt hat év és Alföldi Róbert Tracy Letts többszörösen díjnyertes darabjával tér vissza színházunkba: az Augusztus Oklahomában bemutatója 2024. december 13-án lesz a Nagyszínpadon. Alföldi Róbert kérése volt, hogy Violet szerepét Kiss Mari játssza.  Nagy öröm számunkra, hogy alapító színészünk, színházunk örökös tagja elvállalta a felkérést 

Az olvasópróbával 2024. október 21-én kezdetét vette a próbafolyamat.  A decemberi előadásokra 2024. november 11-én nyitjuk meg a jegyértékesítést. 

 

Tracy Letts: Augusztus Oklahomában

Augusztus Oklahomában fotó: Bonyhádi Károly

-színmű-
Fordította: Deres Péter

Tracy Letts többszörösen díjnyertes darabja egy feszült családi drámát bont ki, mely egy titokzatos haláleset és az azt követő temetés körül zajlik. Beverly Weston valaha híres költő volt, most alkoholproblémákkal küzd. Felesége, Violet betegségét és gyógyszerfüggőségét egyszerre próbálja legyőzni, három lányuk pedig csehovi módon keresik egymást és önmagukat. Találkozásuk apjuk eltűnése miatt elkerülhetetlen: a váratlan helyzet több lappangó konfliktust is felszínre hoz, amelyet ki-ki a maga módján próbál megoldani – vagy hárítani. A szőnyeg alá söpört traumák és öröklődő komplexusok forgatagában őrlődő karakterek történeteiben ugyanannyi humor rejtőzik mint tragikum, ugyanolyan erős életszeretet mint önsorsrontás.

Rendező: Alföldi Róbert

Szereplők: Szabó Tibor Kiss Mari Nagy Cili Domokos Zsolt Mari Dorottya Bálint Éva Orosz Róbert Nagy-Bakonyi Boglárka Csonka Szilvia Szerémi Zoltán Gyulai-Zékány István Herman Flóra Kelemen Zoltán

Bemutató: 2024. december 13., péntek, Színházterem

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség, Budapest www.theatrum-mundi.hu és az A3 Artists Agency, 350 Fifth Avenue, Suite 38, New York, NY 10118, USA közötti különleges megállapodás alapján kerül színre. A színdarabbal kapcsolatos minden érdeklődéssel Magyarországon a Theatrum Mundi Ügynökséghez kell fordulni.

A színdarab Magyarországon kívüli jogainak ügyében az A3 Artists Agency-hez kell fordulni. Az AUGUSZTUS OKLAHOMÁBAN világpremierjét a Steppenwolf Theatre Company, Chicago, IL, USA mutatta be 2007. júniusában, Martha Lavey, művészeti igazgató és David Hawkanson, ügyvezető igazgató vezetése alatt.

Az AUGUSZTUS OKLAHOMÁBAN-t 2007. december 4-én mutatták be a Broadway-n. Az előadás Jeffrey Richards, Jean Doumanian, Steve Traxler, Jerry Frankel, Ostar Productions, Jennifer Manocherian, The Weinstein Company, Debra Black, Daryl Roth, Ronald Frankel, Marc Frankel, Barbara Freitag, Rick Steiner és a Station Bell Group támogatásával jött létre.