ugrás a tartalomra

A Makrancos Kata nyerte a közönségszavazást

2016. július 19.
A nagyváradi Szigligeti Színház Buborékok című előadásával befejeződött az idei Városmajori Színházi Szemle online közönségszavazása. Összesen 326-an adták le voksukat, legtöbben, 50 százalék a Makrancos Katára.

A 2016-os évben hat vidéki és határon túli színház hat legjobb előadását láthatták a Színházi Szemle nézői, amelyek közül július 17-ig adhatták le voksukat interneten az általuk legjobbnak tartott produkcióra. Habár a szakmai zsűri – Bán Teodóra fesztiváligazgató, Györgyi Anna színművész, Sándor L. István kritikus és Dömötör Tamás rendező – értékelésének eredményére még várni kell, az már biztos, hogy a közönség kedvence a szombathelyi Weöres Sándor Színház Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című előadása lett, Alföldi Róbert rendezésében.

A versenyprogram előadásai népszerűek voltak a budapesti közönség körében: közel 4000 színházkedvelő váltott jegyet a Szemle-előadásokra. Több esetben is napokkal előbb elfogytak a jegyek, a Jézus Krisztus szupersztár, a Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása és a Tartuffe is teltház előtt zajlott le.
A közönségszavazáson szintén ez a három előadás aratta a legnagyobb sikert. Összesen 326-an adták le voksukat, legtöbben, 50 százalék a Makrancos Katára, a második helyen a kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus szupersztárja végzett, amely a szavaztok 23 százalékát nyerte el, a harmadik kedvenc pedig a tatabányai Jászai Mari Színház által bemutatott Tartuffe lett, a szavazatok 12 százalékával.
A szakmai zsűri idén is több kategóriában díjazza majd a látottakat. Kiosztják a legjobb előadásnak, a legjobb női és férfi főszereplőnek, a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjakat, és egy különdíjat is. A díjátadót hagyományosan szeptember elején rendezik meg.
Vonatkozó cikk:
szerző: szabadter.hu
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.