ugrás a tartalomra

Acélmagnóliák

premier: 2018. november 23.
A darabot 1989-ben Herbert Ross vitte filmre, e műnek köszönhette karrierje fölívelését Julia Roberts (Golden Globe-díjat nyert, Oscar-jelölést is kapott alakításáért). A Weöres Sándor Színházban Nagy Cili rendezi.

Írta: Robert Harling

ACÉLMAGNÓLIÁK

színjáték két részben

Egy szünettel - 135 perc

Fordította: Prekop Gabriella

A színhely: fodrászüzlet egy álmos louisianai kisvárosban, az amerikai délen. A helybéli középosztály hölgyeinek szellemi agorája, kihagyhatatlan pletykabörze. Szombatonként azonban kizárólag kipróbált törzsvendégek meghitt találkozóhelye. Ekkor a mindenkinek készségesen kedvében járó tulajdonosnőn és újonnan fölvett, bizonytalan hátterű segédjén kívül megfordul itt a nemrég elhunyt polgármester sport-lady özvegye; a város legcsinosabb lánya, aki éppen az esküvőjére készül; édesanyja, aki örökös szélmalomharcot vív a lövöldözéseivel a fél lakosságot rettegésben tartó férjével; és szomszédjuk, a környék legélesebb nyelvű perszónája, akinek mindenkihez van egy rossz szava. S bár látszólag kedvüket lelik abban, hogy folyton marják és ugratják egymást, ha valamelyikük bajba kerül, gondolkodás nélkül összetartanak és segítenek. Márpedig a baj elkerülhetetlenül bekövetkezik…

A darabot 1989-ben Herbert Ross vitte filmre, e műnek köszönhette karrierje fölívelését Julia Roberts (Golden Globe-díjat nyert, Oscar-jelölést is kapott alakításáért). 


Szereplők:

Emily (Shelby anyja) Németh Judit

Truvy (a fodrászüzlet tulaja) Bálint Éva

Shelby (a város legszebb lánya) Alberti Zsófi

Clairee (a polgármester özvegye) Szalai Kriszta

Annelle (az új fodrászkisasszony) Dunai JúliaAlkotók:

Díszlettervező Kiss Borbála

Jelmeztervező Nagy Cili, Varga Alexandra

Kellékes Viszlay Zoltán Fülöp

Ügyelő Móri Csaba Kecsa

Súgó Jenei Ági

Rendezőasszisztens Balogh Lívia


RENDEZŐ Nagy Cili

Bemutató: 2018. november 23. 19 óra, Márkus Emília terem

 

A színdarab magyarországi előadását a Samuel French Ltd. és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség különleges megállapodása teszi lehetővé.