ugrás a tartalomra

Bajomi Nagy György Gábor Miklós-díjat kapott

2016. április 11.
Czukor Balázs Hamlet-rendezése meghívást kapott az Átrium Film-Színházba: április 11-én láthatta a fővárosi közönség a Shakespeare-tragédiát.

A Weöres Sándor Színház William Shakespeare: Hamlet című előadása meghívást kapott az Átrium Film-Színházba: április 11-én láthatta a fővárosi közönség Czukor Balázs különleges rendezését. Az előadás külföldre is eljutott: tavaly nyáron a svédországi Ystad városában játszott a társulat.

Az előadás után díjátadással folytatódott az esemény: 2016-ban Bajomi Nagy György vehette át a Gábor Miklós-díjat. Az elismerést Vass Éva, a művész özvegye alapította 2000-ben, a Gábor Miklós születésnapját megelőző egy év legjobb Shakespeare-alakításának díjazására. Átadására minden évben április 7-én, Gábor Miklós születésnapján, vagy ahhoz közeli időpontban kerül sor. A bronz plakett Vígh Tamás Kossuth-díjas szobrászművész alkotása, egyik oldalán Shakespeare, a másikon Gábor Miklós arcképe látható.

Bajomi Nagy György eddigi elismerései:
2015. POSzT: a Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos díját Bajomi Nagy György kapta a szombathelyi Weöres Sándor Színház Vitéz Mihály című előadásában nyújtott alakításáért.

2015. Városmajori Színházi Szemle: a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést Bajomi Nagy György vehette át a Vitéz Mihály című produkcióban nyújtott alakításáért.

2015. Thália Humorfesztivál: a zsűri különdíját Bajomi Nagy György vehette át a szombathelyi Weöres Sándor Színház A hülyéje című előadásban nyújtott játékáért.