ugrás a tartalomra

Bajomi Nagy György különdíjas

2015. február 17.
Harmadik alkalommal adták át a Thália Színházban a Thália Humorfesztivál díjazottjainak elismeréseit: a zsűri különdíját ebben az évben Bajomi Nagy György színművész érdemelte ki.

Február 11-e és 15-e között harmadik alkalommal rendezték meg a Thália Humorfesztivált: öt nap alatt tizenegy előadást láthattak az érdeklődők. A válogatásában idén a Kultúrbrigád és Laboda Kornél rendező, dramaturg vett részt.

A Weöres Sándor Színház A hülyéje című Feydeau-bohózatot mutatta be a humorfesztiválon.

A produkciókat több kategóriában öttagú zsűri értékelte: Goda Krisztina filmrendező, Szily Nóra műsorvezető, újságíró, Fodor Annamária színésznő, Bus István újságíró és a közönség soraiból kiválasztott Majdik Zoltán voltak az ítészek.

A zsűri különdíját ebben az évben Bajomi Nagy György színművész érdemelte ki a Weöres Sándor Színház A hülyéje című bohózatában - rendezte: Réthly Attila - nyújtott teljesítményéért.

A legjobb nagyszínpadi előadás díját a Pécsi Nemzeti Színház Hitchcock filmes adaptációja, a 39 lépcsőfok nyerte el. Horgas Ádám rendezésében Köles Ferenc és Mikola Gergő mellett – akik ketten majd negyven szerepet alakítanak – Széll Horváth Lajos és Darabont Mikold játszik.

A legjobb stúdió produkció díját a Füge és az Orlai Produkció közös munkája: A csemegepultos naplója című előadásért Göttinger Pál rendező vehette át, és ugyanezért az előadásért Ötvös András színművész is kapott díjat. (Utóbbi a darab egyetlen szerepét alakítja, és írásaink szerint ezt magával ragadó energikussággal és virtuóz módon teszi.)

Mind a legjobb női alakításért, mind a legjobb férfialakításért járó elismerést a Miskolci Nemzeti Színház Tóték című előadásában - rendező: Béres Attila, a Weöres Sándor Színház főrendezője - szereplő színművészek kapták. Az előbbit Nádasy Erika Tótné megformálásáért, az utóbbit pedig Görög László Őrnagy-játékáért.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Egy hosszú nap a Tháliában

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.