ugrás a tartalomra

Csákányi László bérlet: 2014 tavasz

2014. január 20.
A Csákányi László tavaszi bérletében két vígjáték, egy bohózat és egy komédia szerepel: Illatszertár, A nagy négyes, Esküvőtől válóperig, Játék a kastélyban.

A 4 előadást tartalmazó bérlet ára:

I. kategória 9.500 Ft

II. kategória 8.500 Ft

III. kategória 7.500 Ft

nyugdíjas bérlet 6.000 Ft

 

Csákányi László bérlet – 2014 tavasz

Illatszertár

– vígjáték –

Weöres Sándor Színház (2014. február 26., március 6.)

Hammerschmidt Miklósnak illatszertára van a pesti Váci utcában. Közeleg a karácsony, fogynak a kölnik, parfümök, szájvizek, az üzletben mégis feszült és ideges mindenki. A főnök napok óta kiabál az alkalmazottakkal, legfőképpen Asztalos úrral, akinek pedig mindene a munka. Reggel nyolctól este nyolcig dolgozik, nincs senkije, nem jár sehova, egyetlen öröme, hogy levelezésben áll egy lánnyal, akinek még a nevét sem tudja, akinek nemsokára meg akarja kérni a kezét. És most hirtelen kirúgják. Semmi más nem állhat a háttérben, csak Balázs kisasszony intrikája, aki Asztalos szerint a legtrehányabb dolgozó az üzletben, és nőnek is olyan hideg és kellemetlen, mint egy vénlány...László Miklós 1937-es vígjátékában szerethető kisemberek küzdenek a magánnyal, és kergetik a boldogságot, ami pedig ott van az orruk előtt. Az Illatszertár finom humorú, békebeli szerelmes mese, az egyik legkedvesebb történet, amit valaha magyar színpadra írtak.

Főbb szerepekben: Jordán Tamás, Kálmánchelyi Zoltán, Szabó Tibor, Endrődy Krisztián, Nagy Cili, Fekete Linda, Varga Dóra, Orosz Róbert, Szerémi Zoltán
Rendező: Béres Attila

Helyszín: Weöres Sándor Színház

 

A nagy négyes

– vígjáték –

az Orlai Produkciós Iroda vendégjátéka (2014. március 28.)

Ünnepelt operaénekesek voltak. Mára visszavonultak. Egy békés művészotthonban él a tenor, a basszus és az alt, amikor egy nap váratlanul beköltözik a szoprán is.

Teljessé vált az egykori legendás Nagy Négyes.

Minden szerep változatlan: a kamaszosan túlfűtött Rigoletto, a kacér Maddalena, az érzékeny Herceg, a kiszámíthatatlan Gilda. Sérelmek, vonzalmak mintha tegnap történtek volna, véd- és dacszövetségek mintha tegnap köttettek volna. És előttük a nagy feladat: egy Verdi-gála, hosszú évek után újra a közönség előtt. De olyan-e ma is a hangjuk, mint fénykorukban?

Szereplők: Molnár Piroska, Vári Éva, Szacsvay László, Benedek Miklós
Rendező: Gálffi László

Helyszín: AGORA Művelődési és Sportház

 

Esküvőtől válóperig

- bohózat -

a Thália Színház vendégjátéka (2014. április 14.)

Férj és feleség szeretnék egymást, csakhogy ez a lehetetlennel határos, mert férj és feleség. Túl kell élniük együtt, hogy hipnotizál az inas, lefekvéskor halálhíre érkezik az anyósnak, a miniszterelnök belát az ablakon, nyolc hónapra jönnek a szülési fájdalmak, és nem veszi be a gyógyszert a gyerek. De foghúzás közben már összeomlik minden. Egyszerre fájdalmas és végtelenül mulatságos, ahogy a valaha élt legnagyobb bohózatíró látta saját házasságát. Különleges színházi este: Feydeau utolsó hat egyfelvonásosa egyben. Játszódik Párizsban, 1910 körül.

Szereplők: Csányi Sándor, Schell Judit, Szegezdi Róbert, Szombathy Gyula, Egri Kati, Kovács Vanda
Rendező: Béres Attila

Helyszín: AGORA Művelődési és Sportház

 

Játék a kastélyban

– komédia –

Weöres Sándor Színház (2014. május)

Egy elegáns, olasz tengerparti kastélyba kis színházi csapat érkezik: két szövegíró és egy fiatal zeneszerző. Tervük, hogy bejelentik az itt vendégeskedő primadonnának régen várt operettjük elkészültét. Ám a művésznőt jobban leköti az idősödő híres színész, mint a neki szánt operett és az ifjú zeneszerző szerelmes rajongása. A kacér primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró fortélya oldhatja meg...

A világsikert kiérdemelt darab páratlanul szellemes színpadi játék, elegáns komédia. Pazar mulatság, melyben szétválaszthatatlanul összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház.

Szereplők: Trokán Péter, Orosz Róbert, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Cili, Szerémi Zoltán, Vass Szilárd, Endrődy Krisztián
Rendező: Jordán Tamás

Helyszín: Weöres Sándor Színház

 

A bérletek visszafoglalhatók és megvásárolhatók a Weöres Sándor Színház jegyirodájában.

9700 Szombathely, Király u. 11.
tel.: 94/318-738
e-mail: jegy@wssz.hu

Nyitva tartás: hétköznapokon 9 órától 17 óráig

Az e-mailekre csak munkanapokon (hétfőtől péntekig) 9 és 17 óra között áll módunkban válaszolni. Megértésüket köszönjük.

A telefonon, e-mailen rendelt jegyek előadás előtt egy órával átvehetők a színházi jegyirodában (Akacs M. u. 7.)

Színházi jegypénzár nyitva tartása: előadások napján kezdés előtt 60 perccel előadás kezdéséig.

SZÉP-kártya, Erzsébet utalvány (kultúra), Erzsébet utalvány (szabadidő), Erzsébet utalvány (ajándék), Sodexho utalvány (kultúra), Chéque Déjeuner utalvány, ACCOR Ticket Culture, ACCOR Ticket Top Premium elfogadóhely.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Csákányi László bérlet: 2013 ősz