ugrás a tartalomra

Czukor Balázs online rendezett

2020. április 28.
Anders Thomas Jensen Ádám almái című vígjátékának próbafolyamata márciusban az olvasópróbával épphogy elkezdődött, a világjárvány miatt néhány nap múlva leállt. A Zoom szoftver segítségével azonban április 28-tól online folytatódott a próbafolyamat. Május 19-től újra a színházban - a szabályok szigorú betartásával - megy a próba.

Czukor Balázs online rendez - Ádám almái a Zoom-on

Anders Thomas Jensen Ádám almái című vígjátékának próbafolyamata márciusban az olvasópróbával épphogy elkezdődött, a világjárvány miatt néhány nap múlva leállt. A Zoom szoftver segítségével azonban április 28-tól online folytatódott a próbafolyamat. Az internetes alkalmazás lehetővé teszi, hogy a darabban szereplő színészek együtt, közös online felületen dolgozzanak, készüljenek.

Czukor Balázs rendező és Németh Károly produkciós menedzser a közelmúltban olyan webináriumon vett részt az Európai Színházi Konvenció (ETC) szervezésében, amelyen az ETC-tagok információt, tapasztalatot kaphattak a neten történő, színházi munkáról, az online előadások megtartásáról.

 

Ádám almái: online próba / Mészáros Zsolt

 

 

Anders Thomas Jensen: Ádám almái

Kovács Krisztina fordítása alapján átdolgozta Czukor Balázs

- vígjáték -

Az Ádám almái című színdarab Anders Thomas Jensen dán-német koprodukcióban készült filmje alapján íródott. A szórakoztató vígjáték, amely mindenkor aktuális kérdéseket vet fel - a hit és a kegyelem kérdését -, egy határtalanul jó és egy végtelenül gonosz ember összecsapásáról szól. Ádám le akarja rombolni Ivan hitét, és bár ez átmenetileg sikerül is neki, Ivan személyiségéből olyan földöntúli tisztaság és jóság árad, amelynek hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Még Ádám sem…. A darab a Radnóti Színházban nagy sikerrel mutatkozott be, most a Weöres Sándor Színház tűzi műsorra.

 

Szereplők:
Adam/Horváth Ákos
Ivan/Antal D. Csaba
Gunnar/Endrődy Krisztián
Sarah/Dunai Júlia
Dr.Kolberg/Szabó Tibor
Khalid/Kelemen Zoltán
Paul/Avass Attila
Holger/Nalle/Róbert Gábor
Christohper/Jeppe/

Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Surányi Nóra
Zeneszerző: Horváth Dániel
Kellékes: Takács Viktória
Súgó: Zsohár Amália
Ügyelő: Pados Bernát
Rendezőasszisztens: Ostyola Zsuzsanna
Rendező: Czukor Balázs

A világjárvány miatt elmaradt bemutató időpontja: 2020. április 24. 19 óra, Márkus Emília terem

 

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.