ugrás a tartalomra

Diákok szavaltak Jordán Tamással

2012. április 11.
Reggel a Dési-iskola diákjai, délután a sárvári fiatalok szavalhattak együtt Jordán Tamással a költészet napja alkalmából.

2007-ben dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész a Nyugat-magyarországi Egyetem docense elindította a 12 legszebb magyar vers című programját, amelyben az ország tizenkét különböző helyszínén a tizenkét legszebb magyar költeményt szavalták el fiatalok. A különleges rendezvénysorozat fő közreműködőjeként Jordán Tamás vezénylésével verseltek együtt a diákok. A szombathelyi sportházban Pilinszky Apokrifja hangzott el, Radnóti halálának helyszínén - Abdán - a Levél a hitveshez című költeményt, az esztergomi bazilikában Babits Esti kérdését mondták egyszerre a résztvevők.

Április 11-én - a Magyar Költészet Napján, József Attila és Márai Sándor születésének évfordulóján - Fűzfa Balázs szervezésében csaknem félezer sárvári fiatal a tizenkét legszebb magyar vers egyikét, Nagy László: Ki viszi át a szerelmet? című művét szavalta együtt a Kossuth téren.

A szombathelyi Dési Huber Általános Iskola diákjai is különleges költészet napi élményt kaphattak: ugyancsak Jordán Tamás vezényletével mondtak el egy-egy verset. Az ötödikesek és a hatodikosok Petőfi Sándor: János vitéz című elbeszélő költeményét, a hetedikesek és a nyolcadikosok a Szeptember végén című verset zengték közösen.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

A "Nagy versmondás": 850 diák szavalt Vácon

Irodalmi programok a költészet napja alkalmából

Több száz általános- és középiskolás diák szavalt egyszerre

Több száz diák szavalt egyszerre Sárváron

A nagy versmondás: 850 diák szavalt a Konstantin téren

A gondolat szabadon száll

Több, mint 700 diák szavalta A vén cigányt a belvárosban