ugrás a tartalomra

Együttműködési megállapodás az Opellel

2013. június 13.
Precedens értékű esemény a Weöres Sándor Színház életében: az Opel Szentgotthárd Kft. együttműködési megállapodást írt alá Szombathely teátrumával. A két intézmény vezetője csütörtökön tartott sajtótájékoztatót.

Évek óta hangoztatja Jordán Tamás, a szombathelyi színház direktora, hogy szeretné, ha a Weöres Sándor Színház agoraként, azaz közösségi térként is funkcionálna.

Mindig próbálták a lehetőségeket keresni, és most létrejött egy olyan együttműködés a nyugati régióban, ami ennek az alapját jelentheti. Az Opel Szentgotthárd Kft. azt gondolja, amit minden gyárnak gondolnia kellene: nem elég a minőségi munka, biztosítani kell a dolgozók mentális, jó közérzetét. A színház ebbe a folyamatba kapcsolódik bele – hangzott el.

A támogatás pontos nagysága még kidolgozatlan, de milliós összegről és hosszú távú megállapodásról van szó - mondta Jordán Tamás.

A kölcsönös partnerség egyik alapja, hogy a Weöres Sándor Színház szerepe a térség kulturális életében hasonlóan fontos súlyú, mint az Opelé a régió gazdaságában.

Nem egyirányú szponzorálásról vagy támogatásról szól a megállapodás. Az Opel megjelenési lehetőséget kap a színház különböző kiadványaiban, rendezvényein és a különböző médiumokban. Cserében a színház is beilleszkedik a gyár életébe. Nem titkolt cél azonban, hogy az Opel a vonzó munkáltatói arcát is erősítse - mondta Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd gyárigazgatója.

 

 

A Weöres Sándor Színház szenátusa által alapított Holdbeli csónakos-díjba is becsatlakozik a szentgotthárdi gyár.

Lesz egy Opel-különdíj, amit egy színész és egy háttérszemély kaphat meg. A színház szeretné, hogy a díjra érdemes színészt a nagyközönség választaná majd ki.

A sajtótájékoztatón Solt Tamás arról is beszámolt, hogy az Opel Szentgotthárd folyamatosan bővül, fejlődik, a napokban indul például az új dízelmotorok gyártása. Az elmúlt időszakban 300 főt vettek fel, és további félezer új munkatárssal számolnak.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Együttműködési megállapodást kötött az Opel Szentgotthárd Kft. és a Weöres Sándor Színház

Hosszútávú együttműködés a Weöres Sándor Színház és az Opel Szentgotthárd között

Együttműködik az Opel Szentgotthárd Kft. és a Weöres Sándor Színház

 

szerző: Alon (Szerző: Kánya Dóra) Fotó: Mészáros Zsolt