ugrás a tartalomra

Eredményhirdetés és pályázatkiírás

2010. december 17.
December 16-án lezárult a játék első szakaszának szavazása: a résztvevők nagy többsége két témában látott fantáziát, és mivel kicsi köztük a különbség, a zsűri úgy döntött, hogy mindkettő folytatását támogatja.

Két darabkezdemény marad tehát versenyben. Kezdjük azzal, amelyik orrhosszal lemaradt: Virtuális lét, second life, celebség (A média által kreált sztárok, celebek és/vagy neten létrejött álszemélyiségek találkoznak a való életben a valódi mivoltukban, és szembesülniük kell önmagukkal és egymással.)

Ez a téma összefér a győztes témával, sőt bele is fér abba, hogy Szombathely legyen a helyszín és a téma. Emlékeztetőül néhány további ötlet, motívum, amit a játékosok javasoltak: színház a színházban, vidék~főváros ellentét, a mai harmincasok szakítási stratégiái, stb. Felhívjuk a leendő pályázók figyelmét, hogy Szombathely már volt „főszereplője” a Weöres Sándor Színháznak: a 9700 című időutazásos történelmi revüt nagy sikerrel játszotta a teljes társulat 2009-ben. A tisztelt szerzők ezt okvetlenül vegyék figyelembe, hogy más jellegű, stílusú, hangulatú produkció jöjjön létre.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a két téma összevonható, egymásba szőhető, sőt a játék első szakaszában felmerült (és a zsűri által voltaképpen önkényesen más-más témakörbe sorolt) ötletek is felhasználhatók, például osztálytalálkozó, kibeszélő show, szélhámosság stb. Még egy fontos szempont: a Netkomédia jövő nyáron, szabad téren kerül színre, jó iránynak tetszik tehát a „zenés, kosztümös darab, archaikus versbetétekkel”.

Kezdődik a játék második szakasza, a reménybeli szerzőkön a sor: 2011. február 7-ig a netkomedia2011@gmail.com címre küldjék el a szinopszist, a fontos szereplők karakterleírását, és küldjenek három reprezentatív jelenetet.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója egymillió forint pályadíjat ajánl fel annak a szerzőnek, akinek a műve színpadra kerül 2011 nyarán.

A beérkező pályaműveket a zsűri – áttekintés után – nyilvánosságra hozza, a játékosok pedig véleményükkel, megjegyzéseikkel, ötleteikkel továbbra is hozzájárulhatnak, hogy minél jobb legyen a Netkomédia.

A zsűri

szerző: forrás: netkomedia.hu