ugrás a tartalomra

FLÓRA - Kétes létben a bizonyosság

premier: 2025. január 31.
A magyar irodalomtörténet legtragikusabb szerelmi háromszögét dolgozza fel az irodalmi-lélektani dráma, két politikai, művészi és magánéleti szempontból is rivális költő: József Attila és Illyés Gyula, és közös szerelmük, Kozmutza Flóra közt.

FLÓRA - KÉTES LÉTBEN A BIZONYOSSÁG

dokumentum dráma

Kozmutza Flóra fiatal gyógypedagógus és pszichológus, Rorschach-teszteket végez a legkülönfélébb emberekkel, köztük neves művészekkel - így kerül kapcsolatba József Attilával. Attila azonnal beleszeret és ostromolni kezdi szerelmével a lányt, csakhogy Illyés Gyula is szemet vetett rá. Így alakult ki a magyar irodalomtörténet legtragikusabb szerelmi háromszöge két politikai, művészi és magánéleti szempontból is rivális költő és közös szerelmük közt.

Vajon miért érezhette az életét a gyógyításnak szentelő lány, hogy felelősséggel tartozik a tőle szeretetet és gondoskodást követelő, nagyrabecsült költő iránt? Pontosan miért veszett össze József Attila és Illyés Gyula? Kit szeretett valójában Flóra? Miért nem utasította vissza József Attila udvarlását? Elkerülhető lett volna a tragédia? Ki a felelős? Ezekre a kérdésekre keressük a választ ebben az irodalmi-lélektani drámában, amely egyszerre szól művészetről, szerelemről, megtalálásról és elengedésről - mindarról, ami a mi életünket is végigkíséri.

bemutató: 2024. ősz. (Stúdiószínpad)

Szereplő:

Domokos Zsolt

Mari Dorottya

Sipos László Márk



Alkotók:

Illyés Gyuláné: József Attila utolsó hónapjairól című könyve nyomán szerkesztette: Sipos László Márk


RENDEZŐ Sipos László Márk