ugrás a tartalomra

Illatszertár: olvasópróba

2013. december 11.
László Miklós: Illatszertár című előadásából Hollywoodban filmet is forgattak The shop on the corner címmel. Meg Ryan Oscar-díjat zsebelt be alakításáért. Béres Attila rendezi Szombathelyen. Bemutató: január 31-én.

"Az illatszertárak életét László Miklós, a népszerű kabarészínész szerző alkalmazta színre ... az ügyesen megcsinált vígjátékban sok humor van, jóízű pesti kabaréhumor - de időnként bőven ad alkalmat elérzékenyülésre is..." - írta 1937. márciusában Az Est.

2002. december 6-án a Pécsi Nemzeti Színházban rendezte életében először az Illatszertárt Béres Attila. Elárulta, hogy a szombathelyi rendezés nem a második lesz a sorban: többedszer viszi színre ezt a darabot. Ezúttal Szombathelyen.

Béres Attila, aki nem első alkalommal dirigál a Weöres Sándor Színházban (Anconai szerelmesek, Kabaré, Top Dogs), azt mondta az olvasópróbán, hogy klasszikus vígjáték lesz a szombathelyi Illatszertár: három részben két szünettel - az első felvonásban konfliktussal, a középsőben a konfliktus kiterjesztésével, majd az utolsóban a megoldással.

A történet karácsony előtt két héttel egy Váci utcai illatszertárban, a Hammerschmidt-drogériában játszódik.

Bemutató: 2014. január 31-én.