ugrás a tartalomra

Kis hölgy a Maximból és a WS Színházból

2020. január 6.
Van, ami nem változik. Például az a menetrend, amelynek értelmében két bemutató készül egyszerre a WS Színházban. Az egyik fönn, a másik lenn.

Arról már beszámoltunk, hogy az évad következő (és a tavaszi szezon első) kamaratermi bemutatóját Zsótér Sándor rendezi: a világhírű Peter Shaffer világhírű – borzongató – drámája, az Equus új fordításban, Jordán Tamással, Nagy-Bakonyi Boglárkával és Major Erik egyetemi hallgatóval kerül színre.

Közben megkezdődtek a legközelebbi nagyszínpadi bemutató próbái is. Réthly Attila vérbeli bohózattal jár a közönség kedvében: ő viszi színre a társulattal a bohózatírás nagymestere, Feydeau Kis hölgy a Maximból című örökzöldjét.

 

Ha bohózat, akkor házassági gondok (mert a házassággal mindig gondok vannak, még akkor is, ha a végén kiderül, hogy ennél az intézménynél nincs jobb). Szóval: itt és most arról van szó, hogy Petypon – hát persze, hogy Orosz Róbert – fejfájósan ébred a felfordított kanapé alatt. Az ágyában Mignonne, a bártáncosnő – még szép, hogy Gonda Kata –, akit az érkező nagybácsi, az ellentmondást nem tűrő ezredes Petypon feleségének vél. És ekkor jön haza a valódi feleség – igen, bátran tippelhetünk: ő lesz Nagy Cili.

 

szerző: Vas Népe (Szerző: Ölbei Lívia)