ugrás a tartalomra

Márciusi műsor

2022. február 14.
Candide bemutató, Pintér Béla és Társulata produkciója, Molnár Piroska vendégjáték, Bolero balett gála és A Pál utcai fiúk is szerepel színházunk márciusi kínálatában, akárcsak a Szerelem.
Nagy Péter rendezi a Candide című előadásunkat, amelynek március 11-én lesz a bemutatója a Márkus Emília teremben.
Candide jól van. Jó helyen: egy gazdag báró családjával éli békés mindennapjait. Kunigunda a báró lánya, akibe Candide – mi más következne mindebből – beleszeret. Pangolosi tanár úr, a család háziorákuluma szerint nincs okozat ok nélkül, és minden a lehető legjobban van ezen a legeslegjobb világon. Az okok költőisége azonban – vagyishogy Candide és Kunigunda vonzalma tettekbe fordul a csalitosban, szükségszerűen maga után vonja a következmények prózaiságát, vagyishogy a kis Candide-ot mindenekelőtt összevissza pofozzák, majd magára hagyják a semmi közepén.
Szerelem próba / Mészáros Zsolt
Nagy Cili rendezi a Szerelem című darabot, melyet február 18-án mutatunk be és márciusban is játsszuk
Szerelem az I. világháború idején. A világégésből azonban csak a kardcsörgés és az infláció jut el a Macskazugban élő Szalay-lányokhoz, akik bátran játszadoznak a hozzájuk közel merészkedő férfiakkal. Legyenek azok katonák, költők vagy adótisztek; a férfi, mint romantikus vágykép vagy józan menekülési útvonal. Zárt, polgári világukban Nelli, Böske és Lujza nem félnek megkérdőjelezni a régi-új női szerepeket vagy elvárásokat, még ha olykor nem is tudják, hogy macskák vagy egerek ebben a játszmában. A terítékre azonban előbb vagy utóbb mindenki szíve kikerül a délutáni feketekávé és a vajas kalács mellé.

A Pál utcai fiúk 25. előadás / Mészáros Zsolt

Nyolc előadáson is felgördül a függöny márciusban A Pál utcai fiúknak. Egyik legnépszerűbb előadásunkra online is kaphatók jegyek. 

A soha vissza nem térő
A vendégjátékok közül a várva várt Pintér Béla rendezés A soha vissza nem térő március 05-én 19.00 órától látható majd a Nagyszínpadon. 

Bolero és több címmel az Inter Európa Balett műsorát látjuk vendégül a Nagyszínpadon március 27-én vasárnap. 


Az Orlai Produkció hozza el az Egy német sors című darabot Molnár Piroska előadásában. 


Továbbra is műsoron:
Vízkereszt, vagy bánom is én