ugrás a tartalomra

Netkomédia: Second life vagy Savaria

2010. december 10.
A virtuális térben megkezdődtek a jövő évi karneválszínházi bemutató előkészületei. A témajavaslatokat értékelte a zsűri: lehet választani.

Készül a karneválszínházi netkomédia: lezárult az első szakasz, a zsűri értékelte, rangsorolta a beérkezett téma-ajánlatokat. A netezők dolga most az, hogy néhány (sok) kattintással dűlőre jussanak a tematikát illetőn: azaz hamarosan az is eldől, hogy "miről szóljon" a 2011-es karneválszínházi komédia. Mert az alapfeltétel, hogy komédia legyen.

A Weöres Sándor Színház Schlanger András kezdeményezésre hirdette meg a nagy netkomédia-akciót. Az első körben témajavaslatokat kért a vállalkozó szellemű, játékos kedvű színházkedvelőktől: ki-ki elmondhatta, hogy miféle komédiát szeretne viszontlátni jövő augusztusban a szombathelyi Megyeháza udvarán - esetleg az internetes színházi közvetítésen.

A december 6-áig beérkezett témajavaslatokat szakavatott bírálóbizottság - Jordán Tamás Kossuth-díjas színész, a WS Színház igazgatója (a zsűri elnöke), Várady Szabolcs Kossuth-díjas költő, Rudolf Péter színész-rendező, Bognár Róbert dramaturg-műfordító, Schlanger András színész-rendező - értékelte. A bírák végül négy irányt jelöltek meg - mint négyféle, lehetséges tematikát.

Az első: Szombathely (Savaria) legyen a helyszín és egyben a téma is. Ebbe a keretbe sok minden belefér, például a "színház a színházban", "a vidék-főváros ellentét" , és így tovább. A második irány: Osztálytalálkozó 20 év múltán; szerelmek, szakítások, féltékenységek, karrierek; kibeszélő show, kommunikációs tréning stb. A harmadik irány: Rasszizmus, magyar-cigány ellentét, de humorban oldva. A negyedik témacsomag a beérkezett javaslatok alapján: virtuális lét, second life, celebség; a média által kreált sztárok, celebek és/vagy hálón létrejött álszemélyiségek találkoznak a való életben a valódi mivoltukban: szembesülniük kell önmagukkal és egymással.

A www.netkomedia.hu oldalon már lehet szavazni: a reménybeli szerzők a győztes témajavaslat nyomán dolgozhatnak majd tovább. Születik a netkomedia: a virtuális térben - avagy a legigazibb valóságban.

szerző: forrás: Vas Népe, szerző: Ölbei Lívia