ugrás a tartalomra

Nősténytörvényt hirdet az oldalborda-horda

2009. március 2.
Az athéni férfiak, spártaiakat és kabócákat hajkurásznak a harcmezőn, otthon libidóválságban a feleségek. Nősténytörvényt hirdet az oldalbordahorda.

Az átiratot számtalan nagysikerű színpadi mű szerzője és fordítója, Hamvai Kornél és Nádasdy Ádám követte el. Nánay István ismert színikritikus így vélekedik:

„Hamvai megtartotta Arisztophanész komédiájának történeteit, figuráit, de egyrészt nyelvi világában, másrészt utalásrendszerében maivá tette. Minden művére, de erre aztán valóban érvényes az, amit célként maga elé tűzött: írásai nyelvileg olyan elegánsak és virtuózak legyenek, mint a fociban a brazilok játéka.”

Premier: március 7-én, szombaton este 19 órakor.

Hamvai Kornél szövege és Nádasdy Ádám dalszövegei szellemesek és magával ragadók, az ókori történetet a mai gondolkodásmódnak megfelelően tárja elénk, olykor vaskos humorral, és felvállaltan, nézőbarát módon.

A rendező-zeneszerző egyben koreográfus - Horgas Ádám -, akit a szombathelyi közönség már jól ismer, úgyis mint a Shackuecho együttes alapítóját, és úgyis, mint a karneválszínházi előadások visszatérő szereplőjét, rendezőjét.

Az előadás egyben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Színházművészet tanszéke növendékeinek vizsgaelőadása.

szerző: Gomba