ugrás a tartalomra

Príma-díj átadás a színházban

2012. október 17.
Gálaműsoron vették át a Vas Megyei Prima-díjakat a kiválasztottak: idén Retkes József kertészmérnök, Király Gábor labdarúgó és Halmágyi Miklós újságíró, a Vas Népe főszerkesztője kapta meg az elismerést csütörtökön a színházban.

A Prima Primissima országos díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. Az elismerést a vállalkozók adományozzák a kultúra és tudomány legjobbjainak. Dr. Lovassy Tamás, a Prima Primissima Alapítvány titkára bejelentette: Demján Sándor vállalása ebben az évben lejár, de azt Csányi Sándor továbbviszi. Nyolc évvel ezelőtt a Prima Primissima a területi Prima-díjak rendszerével egészült ki. Szőnye József, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke – aki tagja a Prima Primissima kuratóriumnak – szorgalmazta a Vas Megyei Prima-díj létrejöttét.

A VOSZ megyei elnöksége mellett működő tanácsadó testület három jelölt közül választotta ki a díjazottakat, akik egymillió, a jelöltek 100-100 ezer forintot kaptak. A közönségdíjra 2012-ben is a Prima-díj fő médiatámogatója, a Vas Népe olvasói szavazhattak, jutalmazásáról hagyományosan Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Puskás Tivadar gondoskodott.

Idén tudomány kategóriában Retkes József kertészmérnök, egyetemi docens vehette át a díjat (Jelölt volt dr. Grasselly Magdolna gyermekorvos és prof. dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, egyetemi tanár). Sport kategóriában Király Gábor 86-szoros válogatott labdarúgó kapus lett a Prima-díjas. (Jelölt volt Földesi János testnevelő-sportvezető és Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó.) Oktatás és közművelődés kategóriában Halmágyi Miklós újságíró, a Vas Népe főszerkesztője kapta a Prima-díjat. (Jelölt volt dr. Vígh Kálmán történész, főiskolai docens és dr. Mátrai István középiskolai tanár.)

A megyei VOSZ-díjat Varga Hajnalka (az év kertésze), Hozbor Imréné (az év bankára), Baumgartner Tibor (az év gépjármű-kereskedője), Kolonics Tamás (az év víz-gáz központi fűtés szerelője) érdemelte ki.

Az ünnepi műsorban fellépett az ISIS Quartett, a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, a Dance Jam, Egri Dorottya, Pesthy Rebecca és Kendik Dániel, a Bolyai-iskola diákjai pedig verset mondtak Jordán Tamással.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Best of Vas - Megyei Prima Díjkiosztó Gála 2012