ugrás a tartalomra

Rendhagyó évadnyitás a Fő téren

2013. szeptember 5.
A Weöres Sándor Színház társulata nyilvános évadnyitó társulati ülésre várta közönségét szeptember 5-én Szombathely Fő terére, ahol zenés meglepetésműsorral borzolta az érzékszerveket. Az előzetes ígéretnek megfelelően lázba hozták a nézőket.

Jordán Tamás, a teátrum igazgatója elmondta, hogy már folynak a próbák, még az ősszel színpadra állítják Örkény István: Tóték című művét, amelynek cseh rendezőjét, Ivo Krobotot is bemutatta a közönségnek.

Az őszi premierek közé tartozik Füst Milán: Máli néni című darabja, amelyet Koltai Róbert rendezésében, Kiss Mari és Trokán Péter főszereplésével mutat be a színház. A tavaszi nagyszínpadi bemutatók között szerepel Dés László-Geszti Péter-Békés Pál zenés mesejátéka, A dzsungel könyve, amelyet Horgas Ádám rendez. Ugyancsak tavasszal mutatják majd be Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka című színművét Mohácsi János rendezésében.

A Weöres Sándor Színház Márkus Emília-termében láthatja a közönség Molnár Ferenc: Az üvegcipő című darabját, Valló Péter rendezésében, valamint Hamvai Kornél: Szigliget című színdarabját, Balikó Tamás rendezésében.

Jordán Tamás merész vállalkozásnak nevezte, hogy Czukor Balázs megpróbálja majd színpadra állítani Szombathelyen saját átiratában Babits Mihály: Gólyakalifa című művét.

A Weöres Sándor-centenárium megünneplése a most kezdődött évadban is folytatódik, Nagy Cili rendezésében mutatják majd be a költő Psyché című művét.

A repertoáron maradó előadások között szerepel Shakespeare: Szentivánéji álom című műve, Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című darabja, illetve Marteroff-Kander-Ebb: Kabaré című musicalje is. Továbbra is megy Reginald Rosé: Tizenkét dühös ember című színműve és Bohumil Hrabal-Ivo Krobot: Szigorúan ellenőrzött vonatok című műve Ivo Krobot rendezésében.

Folytatódnak a Thea-Tér programjai, köztük a Kötelező olvasmányok, a Színházszerda, a Lamantin Klub, és időszaki képzőművészeti kiállítások is nyílnak majd a színház aulájában.

A rendhagyó nyilvános társulati ülésen mutatták be a társulat új tagját, Sodró Elizát, akit a nyári karneválszínházi előadásban már megismerhettek a szombathelyiek.

A társulati ülés előtt a színészek két órán keresztül szórakoztatták vidám versekkel és dalokkal a lakosokat, arra biztatva őket, hogy minél többen vásároljanak színházbérletet.

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Rendhagyó ülést tartott a Weöres Sándor Színház

Bérletkampány parasztfitnesszel, mentővel, rendőrrel

Jézus Mária, színészek!

 

 

 

 

szerző: Vaskarika/MTI