ugrás a tartalomra

Szent Márton-évforduló: nyílt drámapályázat

2014. június 4.
Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata, a nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban - a jubileumi évben - műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház. - jelentette be sajtótájékoztatóján szerdán Dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar elmondta: egy olyan új magyar dráma megírását várják a pályázóktól, amely Európa legnépszerűbb szentjének, az ókori Savaria szülöttjének élettörténetéből és szellemi hagyatékából kibontható, ma is érvényes és időszerű üzenetet fogalmaz meg. Emellett olyan embert mutat be a mű, aki a maga idején Európa modern gondolkodású, társadalomformáló alakja volt.

Hozzáfűzte: a 2014 december elsejéig postai úton beérkező jeligés pályázatokat a színházi és irodalmi élet jeles képviselőiből álló bírálóbizottság értékeli.

Jordán Tamás, a színház igazgatója hangsúlyozta: arra számítanak, hogy nagy lesz az érdeklődés, akár több mint száz pályamű is beérkezhet, mint ahogyan ez történt a Weöres-centenárium évében meghirdetett pályázat esetében.

Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda vezetője elmondta: eddig még nem készült magyar nyelven olyan dráma, amely Szent Márton életét örökítette volna meg, ezért is gondolják úgy, hogy a szerzők érdeklődését felkelti ez a lehetőség. Hozzátette: a 2016-ban tervezett ősbemutató pedig jól illeszkedik abba a programsorozatba, amellyel Szent Márton szülővárosa tisztelegni és emlékezni szeretne.

 

 

Vonatkozó cikk:

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

Szent Márton - 2016 - Szombathely

Szombathely Megyei Jogú Város Hivatalos Honlapja

szerző: MTI/PRAE.HU
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.