Tizenegy bemutató a következő évadban

2015. június 1.
Tizenegy bemutatót tervez a következő évadban a Weöres Sándor Színház - közölte Jordán Tamás, a teátrum igazgatója a 2015/16-os szezonról szóló Színházszerda-beszélgetésen a Cafe Frei-ben.

Az őszi bérletsorozat keretében októberben a Nagyszínpadon mutatják be Woody Allen Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátékát Béres Attila rendezésében és Görög László főszereplésével, aki az új évadra a szombathelyi színházhoz szerződött.

Decemberben szintén a Nagyszínpadon kerül színre Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter A Padlás című musicalje Horgas Ádám rendezésében.

Szeptemberben a Márkus Emília teremben állítják színpadra Ivo Krobot rendezésében Martin McDonagh a Kripli című művét, novemberben pedig ugyanitt Csehov Ványa bácsiját láthatja a közönség.

A tavaszi bérletsorozat keretében Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiájának bemutatását tervezik, amelyet eredetileg Czukor Balázs rendezett volna, ő azonban az idei évad végén megválik a Weöres Sándor Színháztól, Jordán Tamás szavai szerint "új utakat keres", ezért az előadás rendezőjének személye egyelőre bizonytalan.

Ugyancsak kérdéses a direktor szerint, hogy a jövő márciusban a Márkus Emília terembe tervezett Tadeusz Slobodzianek-darabot, A mi osztályunkat Béres Attila rendezi-e, hiszen nem titok, hogy ő a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjára pályázik.

A tavaszi bérletes bemutatók között áprilisban vagy májusban láthatja először a közönség Tóth Ede A falu rossza című népszínművét Mohácsi János és Mohácsi István átdolgozásában, Mohácsi János rendezésében a nagyszínpadon, míg a Márkus Emília teremben szintén áprilisban vagy májusban mutatják be Niccoló Machiavelli Mandragóra című komédiáját Valló Péter rendezésében.

Bérleten kívüli bemutatóként kerül színre a Stúdiószínpadon Koltai Róbert rendezésében a Móricz Zsigmond művei alapján B. Török Fruzsina által írt, Jelenetek 2 házasságból című két egyfelvonásos komédia, valamint márciusban a Nagyszínpadon láthatja a közönség a Szent Márton drámapályázatra íródott pályaművek közül kiválasztott darab, Szabó András: Köpönyeg és palástcímű színműve ősbemutatóját, amelyet Babarczy László rendez.

A tizenegyedik - a kiadott műsorfüzetben nem szerepeltetett - bemutató, Weöres Sándor Holdbeli csónakos című meséje lesz, amelyet a szombathelyi Mesebolt Bábszínház művészeivel közösen adnak elő valamikor a következő évadban.

Jordán Tamás kitért arra is, hogy nagyon eredményes évadot zárnak. A szezon egyik sikerdarabja az Alföldi Róbert által rendezett Shakespeare-komédia, a Makrancos Kata, amely iránt továbbra is nagy az érdeklődés, ezért a 2015/2016-os évadban is műsoron tartják.

 

 

Vonatkozó cikk:

A 2015/2016-ös évad

szerző: MTI, Alon.hu
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.