ugrás a tartalomra

Tündérmese az ­évad végén

2015. június 13.
A király még mulatott egyet, Petruchio is jól megzabolázta Makrancos Katát – így búcsúzott a kőszínházi szezon a Weöres Sándor Színházban. De a munka nem ért véget.

A tavaszi szezon két utolsó előadása előtt tartotta meg évadzáró ülését a WSSz társulata. A társulati ülésen részt vett Koczka Tibor, a város kultúráért felelős alpolgármestere. Jordán Tamás igazgató hangsúlyozta: a csapat emberfeletti munkát végzett, erős évadot hagy maga mögött. Várhatóan nem lesz ez másként a 2015/16-os évadban sem.

A munka a hivatalos szezonzáró után sem fejeződik be. A Kaposvári Egyetem államvizsgára készülő színészhallgatói a WSSz­-ben próbálnak, itt is mutatják be (június 22-­én) vizsgaelőadásukat, osztályvezető tanáruk, Kocsis Pál színművész rendezésében. Állatfarm-­átirat várható, Tündérmese címmel. A különleges – és örvendetes – helyzet azért állt elő, mert a Szombathelyen gyakorlatozó kaposvári színészhallgatókra a Weöres Sándor Színháznak is sokszor szüksége volt ezekben a hetekben (játszanak a Vitéz Mihályban, A király mulat­előadásban és a Makrancos Katában is). Úgyhogy Jordán Tamás kezdeményezésére megszületett a döntés: akkor költözzön inkább ide a próbaidőszakra az egész kaposvári osztály.

Mindent Éváról

Évadvég ide vagy oda, a karneválszínházi előkészületeket hamarosan el kellene kezdeni. Kellene, mert az idén először a budapesti Orlai Produkció szolgálja föl az augusztusi könnyed, nyáresti édességet: a Mindent Éváról­előadás főszereplője Hernádi Judit, rendezője Pelsőczy Réka.

„Kooperett”, világító gondolával

De Jordán Tamás azt is el tudja képzelni, hogy „Kooperett” címmel induljon szabadtéri sorozat Szombathelyen. Az ötlet onnan van, hogy ő maga meghívást kapott a Budapesti Operettszínház Én és a kisöcsém-­előadásába, Zolestyákot játssza (és nem énekel!). Arról volna szó, hogy egy-­egy (vagy egyszerre két) operettsztár énekelne nagyokat, miközben Jordán Tamás faggatná erről-­arról.

Bajomi Nagy György köszöntése

A XV. POSzT­-on Bajomi Nagy György a színházi szakszervezet Básti Lajos­-díját kapta meg, a Vitéz Mihály címszerepének megformálásáért. De nem csak ezért köszöntötte őt a társulat: különleges pólóval integették el a nagy nyári vakációra. Valami Amerika!

szerző: Vas Népe (Szerző: Ölbei Lívia)
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.