ugrás a tartalomra

Új korszakot nyit a Weöres Sándor Színház

2010. december 9.
Januárban a színház új épületében Madách örök érvényű művének bemutatójával kezdődik meg a 2010/2011-es bérletes (fél) évad, és azzal együtt új korszak kezdődik a Weöres Sándor Színház életében. Köszönjük, hogy eddig is bizalmat szavaztak nekünk, reméljük, a jövőben is bérleteseink, nézőink között üdvözölhetjük Önöket.

A magyar kultúra napján Az ember tragédiája-bemutatóval megnyitja kapuit a színház - amely Jordán Tamás igazgató mélyen megérlelt véleménye szerint sokkal, de sokkal több előadások sorozatánál: agora, fórum, találkozóhely. Ahol mindenkire - rád, rád és rád is - szükség van. Nem véletlen az sem, hogy a Tragédia olvasópróbáján jelen volt a teljes társulat: Mélyen átérzem a pillanat ünnepélyességét. Fontosnak tartottam, hogy itt legyetek mindannyian. Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban minden bizonnyal tele leszünk nehézségekkel, odaadó alázatra és türelemre, maximális kompromisszumkészségre lesz szükségünk; de tudnotok kell, hogy beláthatatlan lehetőségek állnak előttünk. Színházi pályafutásom alatt sok mindent átéltem sok mindent elértem, de ilyen nagy kihívással még nem találkoztam: színházat alapítani, színházat útnak indítani egy olyan városban, ahol az állandó társulattal rendelkező kőszínházi létezésnek nincsenek hagyományai. Ha beköltözünk a csodapalotába, végre valósággá válhat mindaz, amiről az elmúlt három évben annyi szó esett. Továbbra is mélyen hiszek abban, hogy a színház képes megváltoztatni az emberek életét.

A Weöres Sándor Színház máris elengedhetetlen része az életünknek: társasági beszédtéma, program, vonatkozási pont, közérzetünk fokmérője - tényleg nemcsak a színházteremben, hanem például a Cafe Frei pódiumán, ahol a társulat művészei kérdezik egymást hétről hétre. Vagy a Kötelező olvasmány-esteken, kortárs szerzők üdítő társaságában. Lévai Balázs legközelebb már az Akacs Mihály utcai színházban beszélget a soros íróvendéggel. És persze arról se feledkezzünk meg, hogy januárban a csodapalotában a Tragédia-bemutatóval kezdődik meg a 2010/2011-es bérletes (fél) évad; a szezon első (bérleten kívüli), gyönyörű és sikeres Jeles András-bemutatója, A kis Lord pedig - ahogy valamennyi, műsoron tartott előadás - átköltözik az Akacs Mihály utcába. A Weöres Sándor Színház aztán 2011. szeptemberében kezdheti meg első teljes, költözésmentes szezonját a vadonatúj színházépületben.

 

Bérletes előadások 2010/2011:

NAGYSZÍNPAD

Madách Imre: Az ember tragédiája
rendező: Jordán Tamás
bemutató: 2011.január

Masteroff-Kander-Ebb: Kabaré
rendező: Béres Attila
bemutató: 2011. március

Heltai: Naftalin
rendező: Mohácsi János
bemutató: 2011.május

KAMARASZÍNHÁZ

G.B.Shaw: Pygmalion
rendező: Keszég László
bemutató: 2011. március

A.Miller: Az ügynök halála
rendező: Valló Péter
bemutató: 2011. május

 

Bérletárak 2010/2011
A bérlet 5 előadást tartalmaz.


PREMIER BÉRLET Ára
bemutató előadásokra 12.900 Ft
HÉTKÖZNAPI ÉS SZOMBAT DÉLUTÁNI BÉRLET Ára
hétfő esti, kedd esti, szerda esti és szombat délutáni előadásokra 8.900 Ft
HÉTVÉGI BÉRLET Ára
csütörtök esti, péntek esti és szombat esti előadásokra 9.900 Ft

 

Jegy ára a bérletben szereplő előadásokra


ELŐADÁS Ára
Madách: Az ember tragédiája 2.500 Ft
Masteroff-Kander-Ebb: Cabaret 3.500 Ft
Heltai: Naftalin
2.500 Ft
G.B. Shaw: Pygmalion 2.500 Ft
Arthur Miller: Az ügynök halála 2.500 Ft

 

Bérletárusítás Szombathelyen:

Weöres Sándor Színház Jegyiroda
9700 Szombathely, Király u. 11.
Tel.: 94/318-738, e-mail: jegy@wssz.hu

Nyitva: hétköznapokon 09.00-17.00

Üdülési csekk, Sodexho kultúra utalvány, Chéque Déjeuner utalvány, ACCOR Ticket Culture, ACCOR Ticket Top Premium elfogadóhely.

A jegyiroda ünnepi nyitva tartása itt olvasható.

 

A teljes vonatkozó cikk:

Új korszakot nyit a színház: januárban avatják a csodapalotát

szerző: forrás: Vas Népe (szerző: Ölbei Lívia), fotó: Mészáros Zsolt