ugrás a tartalomra

Világsztárok az évadnyitón

2014. szeptember 7.
Szombat délelőtt Szombathely Fő terét hazai és világsztárok özönlötték el. Megbizonyosodhattunk róla, Elvis, a király él és mulat, de még esket is, miközben Molnár Piroska Koltai Róbertről álmodott egy holdvilágos éjszakán.

Jordán Tamás Puskás Tivadar polgármestert kérte meg az évad megnyitására, aki ezt meg is tette, ugyan kissé hosszan beszélve, de legalább hivatalosan is elstartolt a WSSz.

A színház dolgozói - a színészek, gazdasági vezető, portás, kellékesek - egyszóval mindenki részt vett a csapatjátékban, amelyben a nyolc bérletes produkció versengett egymással. Volt itt minden, össztánc vidám, ám korántsem sötét parasztokkal, egy csipetnyi Amerika Cadillec-kel és pom-pom lányokkal egy kis francia új hullám, sok-sok szelíd teremtés, és vitézkedő népdalénekesek. És természetesen miniszínpadi produkciók, minden csapattól.

A végén győztes csapatot nem hirdettek, hiszen a legnagyobb nyertes maga a néző, és azok akik kilátogattak szombat délelőtt a Fő térre. Például azért is, mert élőben láthatták Németh Juditot lóháton énekelni.

"A szelíd teremtés" csapatánál házi készítésű sütiket kóstolhattunk. Aki pedig felajánlást vagy adományt szeretett volna tenni, megtehette ezt, a gencsi gyerekotthon javára.

"A hülyéje" csapata megmutatta, milyen is az igazi francia divat! Náluk, akár guillotine-ba is dughattuk a fejünket. Kiss Mariék elhozták nekünk az amerikai álmot.

Bár a "Hosszú út az éjszakába" inkább amerikai rémálom, mégis nézzék meg majd bátran.

A "Parasztopera" stábja stábja kiegészült erre a délelőttre az Ungarescával, meg a Fekete István-os állatvédőkkel, és még a Gyermekek Háza is segítette őket kézműves foglalkozással. Ha kiskutyát nem is mindenki, de egy fonott ostort bárki örökbe fogadhatott. Nekik üzentek egyébként világsztárok, köztük Sophia Loren és Al Pacino. Mondjuk egy kicsit furcsa, hogy szinkronhangjaik a szombathelyi színészek voltak.

Minél több bőr látszik annál jobb! A héten a "Sweet Charity-sek" ezt bebizonyították már. De rúdtáncban tényleg annál jobb, minél több bőr érintkezik a rúddal. Ezt ki is lehetett próbálni náluk. A szereposztó díványon pedig Austin Powers várta a csajokat.

Németh Judit vagányan Heni hátára pattant és dalra fakadt. A "Vitéz Mihály" standjánál népdalt is énekelhettek vele és Bajomi Nagy Györggyel a nézők. A csapatot erősítette még Avass Attila, aki nevében Bajomi beígért egy rúdtánc produkciót, ami legnagyobb bánatunkra elmaradt. "A király mulat-va" adott össze bárkit, aki csak kérte. Mert a Király él és mulatni is fog ebben az évadban a WSSZ-ben.

Miután Koltai Róbert az "Én és a kisöcsém" produkciójában megmutatta, hogy táncol és énekel, még Molnár Piroskával is dalolt egyet bónuszként.

 

 

szerző: Nyugat.hu (Szerző: A.B)