Köszöntő

Örömmel nyugtázzuk, hogy felkeresett bennünket. A Weöres Sándor Színház honlapja naponta megújuló, színes magazin. Híradással vagyunk mindenről, ami esemény a színház életében.

Technikai leírás

A színházterem (Nagyszínpad) 260, a kamaraterem (Márkus Emília terem) 180, a próbaterem (Stúdiószínpad) 66+14, az étterem (Krúdy Klub) 80 fő befogadására alkalmas. Következzenek a technikai részletek!

A Weöres Sándor Színház új épülete

Thália boldog: szombathelyi szentélye és lelkes társulata készen áll a vendégek fogadására.

Bokrétaünnep, a szakma üdvözletével

Hozsánna néked, színház: hétfőn este együtt ünnepelt a színházi szakma és a közönség a frissen átadott Weöres Sándor Színház ismét csordultig megtelt nagytermében.

Színházavató

A magyar kultúra napján ünnepélyesen felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színház felújított épületét - képgaléria és beszámolók az avatásáról.

Nem szűnik a játék vonzása

Hát ezt is megértük. Az ember tragédiája díszbemutatójával megnyílik Szombathely első, önálló társulattal bíró kőszínháza. Bár az évek és események sodrásában nehéz kitapintani a kezdő- és végpontokat, az embernek muszáj valahogy szakaszolnia a hömpölygő időt – a tájékozódás kedvéért.

A Színház

2010. őszén új fejezet kezdődik az Akacs Mihály utcai 7. szám alatti épület életében. Búcsút intünk a „HEMO”–nak, és átadásra kerül Szombathely új kőszínháza, a Weöres Sándor Színház épülete.

Jordán Tamás bemutatja az épületet

Jordán Tamás az egykori HEMO épületét mutatja be. Megtudhatjuk többek között, hogy miként töltődnek napközben a színészek, mennyire modern a műszaki berendezés a színházteremben, és milyen extra a forgó színpad.

A Hemo 2010-ben

A legújabb fejlemény: a kormány nemrégiben engedélyezte, hogy Szombathely a korábban a kőszínház építésére kapott állami pénzt a HEMO színházzá alakítására fordítsa.

A Hemo

A Hemo épületét 1988. szeptember 23-án adták át hivatalosan. A helyi laktanyához tartozott, 2000-től az ország helyőrségi klubjait tömörítő Honvédelmi Minisztérium Kulturális Szolgáltató Kht-hoz került.

Szombathely színháza

A város színháztörténete a közönség és a színházcsinálók közös históriája, s ez már sok évszázaddal ezelőtt elkezdődött...