ugrás a tartalomra

Kutyabaj - kortárs angol színdarab ősbemutatójára készülünk

2023. március 15.
Magyarországi ősbemutatóra készül a Weöres Sándor Színház. A Kutyabaj (angol címe: Shook) írója Samuel Bailey online bejelentkezett az olvasópróbán, Horváth János Antal rendező kérésére.

Hatalmas sikerrel debütált Londonban a Southwark Playhouse-ban a kortárs író Samuel Bailey 2019-es darabja a Shook. A Papatango írói díj győztesét azok a fiúk inspirálták, akikkel együtt nőtt fel egy Birmingham melletti lakótelepen, ahol a fiataloknak rengeteg lehetősége adódott arra, hogy rossz dolgokba keveredjenek.

A színműben – melyet Horváth János Antal fordított magyarra- Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nem csak a saját életükért, hanem a gyermekükért is felelnek. Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ?


A Kutyabaj olvasópróbáján Horváth János Antal rendező kérésére maga a szerző, Samuel Bailey is bejelentkezett online. Köszöntötte a stábot és örömét fejezte ki, hogy Magyarországon első alkalommal a Weöres Sándor Színház mutatja be a színdarabot! 

  

A humorral átitatott négy szereplős darabban társulatunkból Hajdu Péter István alakítja az egyik fiatalt. A többieket A Pál utcai fiúkból már ismerős színművészetis egyetemi hallgatók, László Gáspár és Kuttner Bálint, valamint a nevelőt kettős szereposztásban Keller-Dénes Emőke  és  Csonka Szilvia játsszák.
Az előadás a Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciója.

Bemutató: 2023. 04. 21., Márkus Emília terem

Samuel Bailey:Kutyabaj

Kutyabaj

-színmű-
Fordította: Horváth János Antal

Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nem csak a saját életükért, hanem a gyermekükért is felelnek. Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ? Samuel Bailey díjnyertes darabja egy szívbemarkoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza.

Rendező:Horváth János Antal

Szereplők:László Gáspár e.h.Hajdu Péter IstvánKuttner Bálint e.h.Keller-Dénes Emőke/ Csonka Szilvia

Bemutató: 2023. április 21., péntek, Márkus Emília terem
A Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciója. A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közötti különleges megállapodás révén kerül színre.