ugrás a tartalomra

A Pál utca fiúk: 50.

2022. április 25.
Álló vastapssal köszöntötte a közönség A Pál utcai fiúk jubileumi 50. előadását vasárnap.
2020. október 9-én mutattuk be a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán A Pál utcai fiúk című előadást. Molnár Ferenc nemzetközileg is elismert ifjúsági regényéhez a zene és a dalszöveg Geszti Péter, Dés László és Grecsó Krisztián munkája. A szombathelyi előadást Réthly Attila rendezte. Bár a vírushelyzet okán hónapok kimaradtak, de amikor lehetett, műsorra tűztük az előadást, hiszen hatalmas érdeklődés övezi Nemecsekék történetét. Azóta a darabban szerepet kapó egyetemista generáció lediplomázott és elszerződött, így ma már kettős szereposztásban láthatók a Pál utcai fiúk.

   
A Pál utcai fiúk 50. előadás - csoportkép / wssz

 A jubileumi 50. előadást április 24-én 15.00 órától játszottuk a Nagyszínpadon. Nemecsek szerepében az a Hajdu Péter István volt látható, akinek ez volt a 130. „pálutcais” előadása (Vörösmarty Színház 75, Vígszínház 5 és Weöres Sándor Színház 50).

   
A Pál utcai fiúk 50. előadás -torta / wssz

Szabó Tibor, igazgató tortával köszöntötte az előadás végén a csapatot, hangsúlyozva, hogy reményeink szerint eléri a 100. előadást -esztendőre vagy kettő- a szombathelyi Pál utcai fiúk előadás.