ugrás a tartalomra

A Noszty fiú esete Tóth Marival

premier: 2025. május 2.
Keserédes szerelmi történet és pontos társadalmi látlelet. A Mikszáth Kálmán századfordulós regényéből adaptált színdarabot Horváth Csaba rendezi.

Írta: Mikszáth Kálmán

A NOSZTY FIÚ ESETE TÓTH MARIVAL

színmű

Keserédes szerelmi történet és pontos társadalmi látlelet. A Mikszáth Kálmán századfordulós regényéből adaptált színdarab egy újsághírből született: a főhős egy pénztelen dzsentri, aki elcsábít egy épp Amerikából hazatérő, milliomos lányt. A fiúnak a pénz a fontos, a lány épp azt félti. Váltóhamisítás, ügyeskedések, a házasság mint vagyonszerzési módszer – mindez a dzsentrivilág kedélyesen deprimált miliőjében. A feljebbjutás és beilleszkedés vágya mellett azonban a korszakváltó magyar társadalom nagy kérdéseit is felmutatja ez az egyszerre kritikus és nosztalgikus színdarab, amelyben a szereplőket pókhálóként tartják fogva a társadalmi mechanizmusok.

Szereplők: Bálint Éva, Csonka Szilvia, Fehér László m.v., Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Horkay Barnabás m.v., Kuttner Bálint, Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Némedi Árpád, Németh Judit, Pallag Márton m.v., Sipos László Márk, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán, Widder Kristóf m.v.




RENDEZŐ Horváth Csaba

Következő előadások

máj. 02.

19:00

A Noszty fiú esete Tóth Marival
jegy: 5.200 HUF
diákjegy: 2.500 HUF
nyugdíjas jegy: 3.500 HUF

Helyszín: Márkus Emília terem