ugrás a tartalomra

A Weöres Sándor Színház

2020. augusztus 24.
2007. szeptember 27-én Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése megalapította a Weöres Sándor Színházat. Magyarország legújabb teátruma nevét a szombathelyi születésű Weöres Sándor író-költőről kapta.

A Weöres Sándor Színház 2008 augusztusában kezdte meg működését a „Hemo-ban” (Helyőrségi Klub), az Akacs Mihály utca 7. szám alatt.

2011 januárjától már impozáns, a kor elvárásainak megfelelő, modern épület fogadja a közönséget. A megújult külső mellett légkondicionált színházterem - páhollyal, megemelt nézőtérrel, kitűnő rálátással, kényelmes székekkel - valamint az első emeleten a legkorszerűbb adottságokkal rendelkező kamaraterem (Márkus Emília terem) várja a nézőket. A színházban található egy tévé - és egy hangstúdió is. A földszinten nyolcvan fős étterem üzemel (Krúdy Klub), átriumos terasz nyílik a szabadba, amely szabadtéri előadások, beszélgetések, koncertek helyszíne, ahogy az alsó szinten található próbaterem (Stúdiószínpad) is: összesen öt játszásra alkalmas helyiség áll rendelkezésre.

A Weöres Sándor Színházba látogatók nem csak színi előadásokat láthatnak, hanem a Thea-tér által rendezett különböző programokon is részt vehetnek. Ezek többnyire irodalmi, közéleti beszélgetések, kiállítások, koncertek.

A Weöres Sándor Színház megalapítása óta részt vesz a Savaria Történelmi Karneválon, amely Közép-Európa legnagyobb históriás forgataga. Ilyenkor a társulat közel két hétig szabadtéri vígjátékkal szórakoztatja esténként a karneválozókat (Karneválszínház).