ugrás a tartalomra

Online elérhető a díjazott Haragossziget című előadásunk

2021. október 6.
Az eSzínház Fesztiválon a zsűri a Haragossziget egész alkotógárdájának ítélte oda a különdíjat. Az előadás online elérhető az Ifjúsági színházi hét ideje alatt.

Az eSzínház Fesztiválon prózai előadás kategóriában 19, míg a gyermek- és ifjúsági előadás kategóriában 6 előadás volt megtekinthető szeptember 17-e és szeptember 26-a között, online.

Az előadásokat szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagjai: Ráckevei Anna színművész, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Horváth Csaba rendező-koreográfus, Ujj Mészáros Károly filmrendező, Légrádi Gergely az eSzínház vezetője.

A Weöres Sándor Színház Haragossziget című előadását különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Íme az indoklás:

„A zsűri a néhány rendelkezésére álló kategóriában megpróbálja a legjobbakat díjazni. Természetes, hogy a díjazottak mellett volt még több olyan alkotás a versenyben, amely kimagasló értékekkel bír a színészi játék, az online színházi adaptáció, a társadalmi szempontból nagyon fontos és időszerű témaválasztás, az operatőri munka, a színészvezetés, rendezés, dramaturgia, vagy az éppen az alapul fekvő szöveg szempontjából. Minden fesztivál szomorú tulajdonsága, hogy a nagyszerű teljesítmények sajnos nem kerülhetnek mind díjazásra. Volt azonban egy olyan előadás a Fesztiválon, amely többször felmerült a zsűri megbeszélésein és az imént felsorolt legtöbb kategóriában kimagasló minőséget tudott mutatni, ezért elhatároztuk, hogy különdíjat fogunk adni neki. Amikor azonban a zsűri tagjai próbálták meghatározni, hogy tulajdonképpen kinek az érdeme a különdíj, és vagy a kitűnően működő színészgárdára, a darab írójára, dramaturgjára, rendezőjére, témaválasztására, annak szokatlanul tömör és árnyalt megfogalmazására, akár az online színházi adaptációjára próbáltuk egyesével fogni a „felelősséget”, azzal nem voltunk maradéktalanul elégedettek. Végül úgy döntöttünk, hogy Szombathelyi Weöres Sándor Színház Haragossziget című előadása egész alkotógárdájának adjuk a különdíjat, amit így mindenki magáénak érezhet. Köszönjük nekik az élményt, a sok kimagasló teljesítményt!”

az eSzínház Fesztivál zsűrije

 

Az Ifjúsági színházi hét keretében 2021. október 7-15. között ismét elérhető az eSzinház oldalán a Haragossziget.

Előadás link: https://bit.ly/3A7erav

 

Szereplők:
Erika, könyvtárosnő/Németh Judit
Stuci, a lánya, Zsomer szerelme/Nagy-Bakonyi Boglárka
Zsomer, Stuci barátja/Kenderes Csaba

Fordító: Lengyel Anna
Dramaturg: Réthly Attila
Súgó: Jenei Ágnes
Kellék: Takács Viktória
Fény/Hang: Simon Ottó, Németh Tibor
Videó/Fotó: Kaczmarski Ágnes, Mészáros Zsolt
Jelmez: Varga Alexandra
Díszlet: Réthly Attila, Réthly Kamilla
Rendezőasszisztens, ügyelő: Pados Bernát

Rendező: Réthly Attila

Időpont: online előadás 2021. 10. 07.-10.15.

2500 Ft

Előzetes: