ugrás a tartalomra

Öt díj a Városmajori Színházi Szemléről

2022. június 17.
A szezon végén lezajlott Városmajori Színházi Szemlén hat nem budapesti színház előadása mutatkozott be teltházak mellett.

A szakmai zsűri hét kategóriában értékelte a versenyprogram darabjait, amelyben a Napnyugat Expressz, a Figaro házassága, az Ünnep, a Fekete Péter, a Parasztopera és a Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című előadás vett részt. A nagyváradi, budaörsi, miskolci, szabadkai, újvidéki és szombathelyi társulatok produkcióit négyfős szakmai zsűri kísérte figyelemmel: Ráckevei Anna színművész, Máté Gábor, a Katona József Színház főigazgatója, Horváth János Antal író, rendező és Benkő Nóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója.

A legjobb előadás díját a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Fekete Péter című előadásának ítélte a szakmai zsűri, míg Mohácsi János Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című munkájával, a szombathelyi Weöres Sándor Színház produkciójával a legjobb rendező díját kapta meg. A legjobb női főszereplő díját Pámer Csilla nyerte el a Fekete Péter című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb férfi főszereplő díját megosztva kapta Kocsis Pál és Róbert Gábor, akik a Mohácsi János rendezte Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című darabban játszottak. A legjobb női mellékszereplő díját a szintén ebben a darabban játszó Alberti Zsófia kapta. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést Kiss Tamásnak ítélték oda, aki a Napnyugat Expressz című előadásban lépett színpadra.

A közönség a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapján szavazhatott a közönség az idei színházi szemle legjobb előadására. A versenyprogramban bemutatott hat produkcióra csaknem 550 szavazat érkezett, amelyből a legtöbben, 316-an a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadását, a Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című színdarabot találták a legjobbnak.