ugrás a tartalomra

A zenés előadások évada lesz a 2023/2024-as évad

2023. május 10.
Kihirdette a Weöres Sándor Színház 2023/2024-es évadtervét. Hat előadást tervez a szombathelyi teátrum, köztük három előadás zenés darab lesz.
Sajtótájékoztatón jelentette be a Weöres Sándor Színház a következő évad terveit. Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere, Szabó Tibor, a Weöres Sándor igazgatója és Tóth András, a színház gazdasági vezetője ismertették az következő időszak pénzügyi helyzetét és a műsortervet.

A 2023/2024-es évadterv a Weöres Sándor Színházban:

L. Frank Baum—Harold Arlen—E. Y. Harburg: Óz, a csodák csodája

Óz, a csodák csodája

-musical két részben-
Fordította: Békés Pál

Egy álmos kansasi délutánon Dorothyt és Totót a forgószél Óz, a nagy varázsló birodalmába repíti, ahol a mumpicok hősként ünneplik a gonosz Keleti Boszorkány váratlan és egészen véletlen elpusztítása miatt. Jutalmul nem a hazavezető térképet, hanem egy piros cipőt kap Dorothy, amellyel el kell jutnia Ózhoz Smaragdvárosba. Toto mellett társa lesz a Madárijesztő, aki okos szeretne lenni, a Bádogember, aki igazi szívre vágyik és az Oroszlán, aki gyávaságát bátorságra cserélné. Dorothy csak haza szeretne jutni, ahonnan annyira elvágyódott. A kívánságoknak azonban ára van: Óz a gonosz Nyugati boszorkány seprűjét kéri cserébe. Hogyan kerekedik felül a bátorság a félelmen, az ész a zsarnokságon és a szeretet a sötétségen?
Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal... A szivárvány nincs mindig olyan messze és néha egy mozdulat is elég a hazajutáshoz, ha tudjuk, kikhez megyünk vissza.

Szereplők: Antal D. Csaba, Balogh János, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Mari Dorottya, Nagy Cili, Németh Judit, Orosz Róbert, Sipos László Márk, Szerémi Zoltán, további szerepekben a JátsszMa Diákstúdió tagjai

 AZ ELŐADÁSRÓL VIDEÓ- VAGY HANGFELVÉTELT KÉSZÍTENI, AZ ELŐADÁST BÁRMILYEN MÓDON KÖZVETÍTENI (STREAMINGELNI) SZIGORÚAN TILOS ÉS A SZERZŐI JOGI TÖRVÉNY MEGSÉRTÉSE!

Rendező: Halasi Dániel

Az előadás a Tams-Witmark LLC. nevében a Concord Theatricals Ltd. (www.concordtheatricals.co.uk) engedélyével kerül bemutatásra.

Légrádi Gergely: Énis, teis

Énis, teis

-színmű-

Emlék és titok: egymás fénytörései. Csakhogy míg az előbbi, a rejtőzködő és szégyenlős emlék számol saját sérülékenységével, illékonyságával és határaival, addig az utóbbi – dacolva mindezzel – eltökélt, felfelé tör és kész bármire, hogy fény derüljön rá, hiszen titok, ilyen a természete.

Légrádi Gergely Énis, teis című darabja mélylélektani szondaként mesél el egy rég elfeledett, de most felszínre bukkanó esetet, amibe van, aki óhatatlanul keveredik bele, van, aki szenzációként csap le rá, és van, aki kéretlenül segít, hogy a történet hősévé váljon, sőt kulcsává.

De hol marad mindebből az áldozat, a bántalmazott nő, aki amint letenné a fájdalmát, mások feltépik a sebeit? Képes-e megvédeni magát, képes-e lépni? Hiszen a dolog kulcsánál mégiscsak fontosabb a dolog nyitja.Szereplők: Bálint Éva, Csonka Szilvia, Horváth Ákos, Kelemen Zoltán, Nagy-Bakonyi Boglárka, Némedi Árpád, Szabó Róbert Endre

Rendező: Göttinger Pál

Joseph Stein – Jerry Bock – Sheldon Harnick: HEGEDŰS A HÁZTETŐN

Hegedűs a háztetőn

-musical-

Minden idők egyik legismertebb musicaljében Tevje, a szegény tejesember, és felesége a hagyományok szerint próbálja élni az életét egy oroszok és zsidók lakta ukrajnai faluban, Anatevkában. Lányaik azonban már más szabályokat követnek és ellenszegülnek az előre eltervezett házasságoknak: Cejtel egy szegény szabót választ, Hódel egy marxista forradalmár után szökik és Chava egy orosz fiúval köti össze az életét. De ezek a konfliktusok háttérbe szorulnak, amikor Anatevka elhagyására kötelezik a zsidó közösséget. Hogyan küzd meg Tevje a változásokkal, amelyek először csak a családi körben indulnak el, majd az egész falura kiterjednek és Európa legellentmondásosabb évtizedeit hozzák magukkal? Mit jelent a hit, az összetartás, hogyan birkózik meg a sorozatos megpróbáltatásokkal egy közösség? Generációk és világok ütköznek egymással egy egyre forrongóbb és labilisabb időszakban, amelyben személyes dilemmák és közéleti változások menthetetlenül fonódnak egymásba, és egyre nehezebb letisztult dallamot kicsalni a hegedűből... 

Szereplők: Antal D. Csaba, Bálint Éva, Balogh János, Csonka Szilvia, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Horváth Ákos, Kelemen Zoltán, Keller Dániel m.v., Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Némedi Árpád, Németh Judit, Orosz Róbert, Sipos László Márk, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán


Rendező: Horváth Csaba

Sólem Aléchem novellái alapján, Arnold Per különleges engedélyével.

Pintér Béla: Gyévuska

Gyévuska

-zenedráma-

Pintér Béla darabja egy konkrét eseményt ragad ki a magyar történelemből: cselekménye a magyar hadsereg 1942-es Don-kanyarba vonulását megelőző napon játszódik. A tisztek, főtisztek és honvédek ezen az utolsó estén még lehetőséget kapnak arra, hogy együtt tölthessenek pár órát hozzátartozóikkal, amelyet az ezredes feleségének operettműsora ellentmondást nem tűrően húz keresztbe. A Gizella-bál alatt azonban elszabadul a pokol, fecskendők és titkok kerülnek napfényre, hiába szólnak a Puccinibe oltott slágerek, a magyar dalok és a katonaindulók. Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet. Abszurd humora, érzékeny nagyításai és pontosan lekottázott drámái a Gyévuskát a magyar kortárs drámairodalom a történelmi emlékezet egyik legfontosabb darabjává emeli.

Szereplők: Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Némedi Árpád, Németh Judit, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán


Rendező: Nagy Péter István

Hadar Galron: Mikve

Mikve

-színmű-
Fordította: Tóth Réka Ágnes, Widder Kristóf

A mikve egy rituális fürdő, ahol az ortodox zsidó közösségben élő nők hónapról hónapra találkoznak egymással. A fürdő vezetőjének és újonnan felvett munkatársának azonban eltérő elképzelései vannak a hagyományokról és a szabályok követéséről. Kettejük konfliktusa határozza meg és alakítja azokat a női sorsokat, melyek az elhallgatás, a hűség, a szeretet és az ellenszegülés hullámaiban merülnek alá újra és újra a mikvében. Azon a helyen, ahol a nők lemeztelenedve szembesülnek saját magukkal, kérdéseikkel, vágyaikkal. Anyák és lányok, feleségek és szeretők szerepek és elvárások között sodródnak a férfiak által uralt, zárt világban, ahol az összefogás ereje és a szabadság iránti vágy megpróbál utat törni magának a megcsontosodott kötöttségek ellenére is.    

Szereplők: Bálint Éva, Csonka Szilvia, Herman Flóra, Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Németh Judit


Rendező: Widder Kristóf

Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron

Tesztoszteron

-vígjáték-
Fordította: Pászt Patrícia

Hét férfi egy olyan esküvő fogadásán, amelyben a várt igen helyett egy nem hangzott el. Hét férfi egy olyan helyzetben, amelyben a nők még csak jelen sincsenek, mégis róluk beszélnek végig. Hét férfi és temérdek alkohol, amely feloldja a felszín alatt munkálkodó félelmeket és vágyakat, amelytől megerednek a nyelvek és elindul a különös, éjszakába nyúló mulatság, ahol mindenki vall és mindenki vallat. Andrej Saramonowicz az egyik legismertebb lengyel drámaíró, darabjait világszerte játsszák. A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is működő családi mintáinkról. Releváns és még mindig aktuális kérdések nemi szerepekről és azok változásairól, a nőkről, akiket mindannyian másképp és mégis ugyanúgy látunk, akik nélkül a férfiak se lennének azok, akik – és ehhez a hormonoknak semmi köze.

Szereplők: Antal D. Csaba, Balogh János, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Horváth Ákos, Korponay Zsófi, Némedi Árpád, Sipos László Márk


Rendező: Szikszai Rémusz


A Karneválszínházi darab idén saját előadás lesz: Fábián Péter: Asszonyok parlamentje, mely korokon átívelő helytörténeti krimi.


Fábián Péter: Asszonyfarsang

-helytörténeti komédia-

Asszonyfarsang kezdetén az maskarába öltözött asszonyok tréfás borotválással gyűjtenek pénzt a férfiaktól. Mikoron pediglen leszáll az estve, az asszonyok a korcsmába sereglenek, s elmulatják mind az összegyűjtött pénzt. Másnap reggel viszont, mikor mán a kakasszót visszhangzik a Kemenesalja, levetik álarcukat, s visszatérnek az házkörüli teendőkhöz. Igen ám, de mi történik, mikoron egy kis vasi faluban úgy nem dönt az Ízisznek öltözött Ottóné, hogy üljék tovább a farsangot még egy napig? Még a héten. Mit a héten? Egész évben. Mit egész évben? Tartson száz évig a farsang! A Millenijumig s tovább! No de mit szólnak ehhez a férfiak? Boszorkányt kiáltanak, vagy eltűrik sorsukat?

Korokon átívelő helytörténeti komédia egy részben, sok zenével, mulatsággal, csepűrágó leleménnyel, egy vájdling csörögefánkkal, s ha minden jól megy, egy kis történelmi tanulsággal! 

Vasiakról, nemcsak vasiaknak! 

Asszonyfarsang - Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Herman Flóra fotó: Mészáros Zsolt
Asszonyfarsang - Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Herman Flóra / Mészáros Zsolt

Szereplők: Balogh János, Domokos Zsolt, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Kelemen Zoltán, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Orosz Róbert, Sipos László Márk 

Zenészek: Keller Dániel, Keller-Dénes Emőke, Szabó Róbert Endre


Előadás időpontok:

2023. augusztus 17., (csütörtök) 18:00 – esőnap: 2023. 08. 18., (péntek) 15:00

2023. augusztus 18., (péntek) 18:00 – esőnap: 2023. 08. 19., (szombat) 15:00

2023. augusztus 19., (szombat) 18:00 – esőnap: 2023. 08. 22., (kedd) 15:00

2023. augusztus 22., (kedd) 18:00 – esőnap: 2023. 08. 23., (szerda) 15:00

2023. augusztus 23., (szerda) 18:00 – esőnap: 2023. 08. 24., (csütörtök) 15:00

2023. augusztus 24., (csütörtök) 18:00 – esőnap: 2023. 08. 25., (péntek) 14:00

2023. augusztus 25., (péntek) 17:00 – esőnap: 2023. 08. 26., (szombat) 14:00

2023. augusztus 26., (szombat) 17:00 – esőnap: 2023. 08. 27., (vasárnap) 11:00

 

A karneválszínházi jegy ára: 5000 Ft - bérletes nézőinknek 4000 Ft*

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS


*A 2023/2024-as évadra szóló érvényes bérlettel rendelkező nézőink bérletenként 1000 Ft kedvezményt kapnak az Asszonyfarsang jegyárából. A bérletes jegyárkedvezmény kizárólag személyesen, a Közönségszolgálati- és Jegyirodában megváltott karneválszínházi jegyek esetén a bérlet bemutatásával érvényesíthető 2023. június 5-től.   

Közönségszolgálati és Jegyiroda
Szombathely, Király u. 11.  
+36 94 318 738    jegy@wssz.hu

Karneválszínházi szabályzat!

Amennyiben az előadások kezdési időpontjában az időjárás nem teszi lehetővé az előadások megkezdését, akkor a kezdéssel legfeljebb 60 percet várunk. Amennyiben az előadásokat várhatóan 60 perc elteltével sem lehet elkezdeni, úgy az előadás elmarad. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek. Az esőnap dátuma a jegyen is olvasható. A megvásárolt jegyeket nem váltjuk vissza. 

Amennyiben az elmaradt előadást rossz idő miatt az esőnapon sem tudjuk megtartani, a jegyeket visszaváltjuk az előadást követő 8 munkanapon belül a színház jegyirodájában nyitvatartási időben. 

Amennyiben az előadást a kezdetétől számított 45 percen belül az időjárás miatt félbe kell szakítanunk, 15 perc várakozás után az előadás folytatásáról, vagy az esőnapra halasztásáról döntünk. A döntésről a helyszínen adunk tájékoztatást. 

Amennyiben az előadás több, mint fele időtartamának (45 perc) eltelte után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

A kijelölt esőnapon is elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltására a helyszínen nincs lehetőség, azok az előadást követő nyolc munkanapon belül a színház jegyirodájában, nyitvatartási időben válthatók vissza.

Az online vásárolt jegyeket az Interticket Kft. váltja vissza.

Rendező: Fábián Péter

Bemutató: 2023. augusztus 17., csütörtök, Megyeháza udvaraA Weöres Sándor Színházban a következő évadtól 20 fő lesz a társulati létszám.  Távozik a színháztól:  Avas Attila, Keller-Dénes Emőke, Major Erik és Róbert Gábor. Nincs érkező színész.
Jegy- és bérletinformációk 2023/24-es évadban

Vegyen évadbérletet és nézzen meg két előadást ingyen a megszokott ülőhelyén és napon!

Évadbérlet: 6 előadást tartalmaz, és egész évadra szól:

 • Hétköznapi bérlet (kedd, szerda, csütörtök, szombat délután) . . . . . . 17.000 Ft
 • Hétvégi bérlet (péntek, szombat este) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18.000 Ft
 • Premier bérlet (péntek) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25.000 Ft
 • Mecénás bérlet (premier bérlettel megegyező: péntek) . . . . . . . . . . 50.000 Ft

Vegyen szabadbérletet és nézzen meg egy előadást ingyen bármilyen napon!

Szabadbérlet: 5 szabadon választott előadást tartalmaz . . . 17.000 Ft

A 2023-24-es évadban a Weöres Sándor Színház műsoron tartott összes saját előadására tetszés szerinti időpontban beváltható a szabad helyekre (kivéve a Premier bérlet). Egy bérlettel, egy előadásra, egy hely foglalható. Előfoglalási lehetőség a nyilvános jegyértékesítés megkezdése előtt 1 héttel.

Jegyárak:

teljes ár
diákjegy
nyugdíjas jegy
Óz, a csodák csodája
4.200 Ft
2.000 Ft
3.000 Ft
Énis, teis
4.000 Ft
2.000 Ft
3.000 Ft
Hegedűs a háztetőn
4.900 Ft
2.500 Ft
3.500 Ft
Gyévuska
4.200 Ft
2.000 Ft
3.000 Ft
Mikve
4.000 Ft
2.000 Ft
3.000 Ft
Tesztoszteron
4.000 Ft
2.000 Ft
3.000 Ft
Asszonyok parlamentje
5.000 Ft
évad-bérlettel
4.000 Ft

Repertoáron maradó előadások:

 • A Pál utcai fiúk
 • Bolha a fülbe teljes ár 4.200 Ft , diákjegy 2.000 Ft, nyugdíjas jegy 3.000 Ft
 • Kivilágos kivirradtig; Candide; Nagyapám, Frank Sinatra, Kutyabaj teljes ár 4.000 Ft , diákjegy 2.000 Ft, nyugdíjas jegy 3.000 Ft
 • Pornó teljes ár 3.000 Ft , diákjegy 1.600 Ft
 • Az ajándék; Hamlet hazatér teljes ár 2.500 Ft, diákjegy 1.500 Ft
 • Lúdas Matyi teljes ár 3.000 Ft , diákjegy 1.500 Ft
 • Antigoné diákjegy 1.300 Ft

Átfoglalás az idei évad bérlet tulajdonosoknak: 2023. május 15-június 2.

Új bérletvásárlásra 2023. június 5-től van lehetőség.

Közönségszolgálati- és Jegyiroda:

Szombathely, Király u. 11.
+36 94 318 738

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.